Γιατί δεν γίνεται άρση των μέτρων στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Την επιλογή των ειδικών και της κυβέρνησης να παρατείνουν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στην Κρήτη, την ώρα που το νησί τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει ελάχιστα ή και μηδενικά κρούσματα εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και το Σωτήρη Μεταξά ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο ίδιος παρομοίασε το κορωνοϊό με πυρκαγιά λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όπως τη πυρκαγιά πρέπει να τη σβήσεις τελείως έτσι κι εδώ». Ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως πρέπει να περάσει ένα διάστημα μιας εβδομάδας έως και δέκα ημερών για να μπει στο τραπέζι η άρση μέτρων στην Κρήτη.

«Αν γίνει πολύ πρώιμα μπορεί ξαφνικά να έχεις ξαναφούντωμα της επιδημίας. Μία λανθασμένη κίνηση, ένα γεγονός υπερμετάδοσης, μπορεί να έχουμε ξανά αναζωπύρωση», σημείωσε ο καθηγητής.

Σε επίπεδο χώρας, τόνισε πως δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ένα δεύτερο lockdown, αντιθέτως είναι στο χέρι των πολιτών να μην φτάσει ξανά η χώρα σε αυτό το σημείο. «Δεν είναι μοιραίο να έχουμε lockdown ή να έχουμε ολοένα και σκληρότερα μέτρα, αυτό εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας συνολικά ως κοινωνία και άρα από την πορεία της επιδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος.

Τέλος ο καθηγητής Μικροβιολογίας τόνισε πως τώρα θα αρχίσει να φαίνεται η επίδραση του ανοίγματος των σχολείων στην πορεία της επιδημίας στη χώρα, εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος πως τα σχολεία δεν θα έχουν σημαντικό ρόλο στη διασπορά του ιού.

«Ανοίξαμε τα σχολεία πριν 15 ημέρες άρα τώρα αρχίζουν να φαίνονται τυχόν επιδράσεις», ανέφερε ο κ. Βατόπουλος και συμπλήρωσε: «Όλη η βιβλιογραφία συμφωνεί ότι τα σχολεία δεν παίζουν τον ρόλο που παίζουν παραδείγματος χάριν στη γρίπη. Έτσι δεν περιμένει κανείς να δει μεγάλη επίδραση της λειτουργίας των σχολείων γενικά στην επιδημία. Αλλά πάλι θα πρέπει να περιμένουμε μερικές ημέρες για να το τεκμηριώσουμε και αυτό».https://creta24.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σημαντική πρωτοβουλία: Ασφαλή σημεία που μπορεί να...

Ο Σύνδεσμος Γυναικείων Σωματείων δημιουργεί ένα δίκτυο επιχειρήσεων, όπου...

Η σημαντική προσφορά του Συλλόγου Ανακουφιστικής Φροντίδας...

Διεθνές σεμινάριο στην Κρήτη στις 29, 30 και 31...

Σημαντική πρωτοβουλία: Ασφαλή σημεία που μπορεί να...

Ο Σύνδεσμος Γυναικείων Σωματείων δημιουργεί ένα δίκτυο επιχειρήσεων, όπου...

Η σημαντική προσφορά του Συλλόγου Ανακουφιστικής Φροντίδας...

Διεθνές σεμινάριο στην Κρήτη στις 29, 30 και 31...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σημαντική πρωτοβουλία: Ασφαλή σημεία που μπορεί να σώσουν ζωές και στο Ηράκλειο!

Ο Σύνδεσμος Γυναικείων Σωματείων δημιουργεί ένα δίκτυο επιχειρήσεων, όπου...

Εγκέφαλος: Ποιες τροφές δεν θα έτρωγε ποτέ ένας νευροχειρουργός

Αυτά είναι τα νόστιμα αλλά όχι και τόσο αθώα...

Επιστήμονες εντόπισαν «διακόπτη» της κατάθλιψης στον εγκέφαλο

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι το χρόνιο άγχος αλλοιώνει...