H Περιφέρεια Κρήτης μπορεί να γίνει εργαστήριο καινοτομίας για τη Βιώσιμη Γαλάζια Ανάπτυξη

Ημερομηνία:

Στο υβριδικό συνέδριο «Καινοτομία στη Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία για μια Μακροπεριφερειακή Στρατηγική στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου» συμμετείχε ο Γιώργος Αλεξάκης Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, Εντεταλμένος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Αντιπροέδρου της CRPM και ως βραβευμένος Ambassador 2021 της EUSAIR.

Ο κ. Αλεξάκης ανέφερε την Περιφέρεια Κρήτης ως χαρακτηριστικό παράδειγμα νησιωτικής και περιφερειακής περιφέρειας, που ενδυναμώνει τις συνεργασίες με τους πυλώνες της επιχειρηματικότητας της έρευνας και της τεχνολογίας μέσω των ερευνητικών-επιστημονικών ιδρυμάτων του νησιού.
Όπως επισήμανε ο κ. Αλεξάκης οι «δυνατότητες» που μπορούν να αξιοποιηθούν είναι η υψηλή ποιότητα εκπαιδευτικού και ερευνητικού ανθρώπινου δυναμικού – τα Κέντρα Αριστείας, οι ισχυρές ερευνητικές ομάδες, ο Πρωτογενή τομέας (με υψηλές συνεισφορές στο ΑΕΠ Κρήτης), τα προϊόντα ΠΟΠ/Κρητική Διατροφή, καθώς και η Κρήτη ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός με σπουδαίους πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους.

«Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης σκοπεύει να διασυνδέσει τις επιχειρήσεις με ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα για την χαρτογράφηση του οικοσυστήματος καινοτομίας της Περιφέρειας. Το όραμά μας είναι το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικής Καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης να γίνει κόμβος ενημέρωσης και κινητοποίησης για την ανάπτυξη, υλοποίηση και ενθάρρυνση καινοτόμων επενδύσεων στην Περιφέρειά μας», ανέφερε ο κ. Αλεξάκης, απευθυνόμενους στους συνέδρους από όλη την περιοχή της Αδριατικής Ιονίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τη Δευτέρα η πρώτη σε επίπεδο Κρήτης...

Τους καταλογίζεται ότι παρουσίαζαν εικονικά μισθωτήρια για να πάρουν...

Ρόμπερντ Ρέντφορντ: Υπήρξε ο γόης του Χόλιγουντ...

Ξανθός, γαλανομάτης και γόης του Χόλιγουντ υπήρξε ο Ρόμπερτ...

Τη Δευτέρα η πρώτη σε επίπεδο Κρήτης...

Τους καταλογίζεται ότι παρουσίαζαν εικονικά μισθωτήρια για να πάρουν...

Ρόμπερντ Ρέντφορντ: Υπήρξε ο γόης του Χόλιγουντ...

Ξανθός, γαλανομάτης και γόης του Χόλιγουντ υπήρξε ο Ρόμπερτ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τη Δευτέρα η πρώτη σε επίπεδο Κρήτης δίκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ με 104 κατηγορούμενους

Τους καταλογίζεται ότι παρουσίαζαν εικονικά μισθωτήρια για να πάρουν...

Ρόμπερντ Ρέντφορντ: Υπήρξε ο γόης του Χόλιγουντ – Η σχέση του με την Κρήτη

Ξανθός, γαλανομάτης και γόης του Χόλιγουντ υπήρξε ο Ρόμπερτ...

Στη φυλακή ο 47χρονος που απειλούσε και εξύβριζε τη σύζυγο του

Ήταν υπότροπος για τέταρτη φορά. Το δρόμο για τη φυλακή...

Παραλίγο τραγωδία στη Γαύδο – Ένας ψαράς διέσωσε μετανάστες με το καΐκι του

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης. Παραλίγο να σημειωθεί...