Η Γερμανία εκδίδει νέες ταξιδιωτικές οδηγίες – Αρνείται διμερείς συμφωνίες!

Ημερομηνία:

Οι φετινές διακοπές θα έχουν ελάχιστη σχέση με αυτές του παρελθόντος, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας. Το κριτήριο για να ταξιδέψει κάποιος φέτος είναι κατά πόσο το επιτρέπουν οι συνθήκες. Όπως κατέστησε σαφές, σε όλες τις χώρες θα ισχύουν για τους τουρίστες περιορισμοί στις παραλίες, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία. Στόχος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών είναι πάντως να αντικαταστήσει τη «γενική προειδοποίηση» για ταξίδια στο εξωτερικό που ισχύει ως τις 15 Ιουνίου με «ταξιδιωτικές οδηγίες» για κάθε μια χώρα ξεχωριστά.

Η συνέντευξη τύπου του κ. Μάας πραγματοποιήθηκε μετά τη τηλεδιάσκεψη με ομολόγους του από 10 κράτη μέλη της ΕΕ που ανήκουν στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών. Πρόκειται για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ισπανία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Κροατία, την Πορτογαλία, τη Μάλτα, τη Σλοβενία και τη Βουλγαρία. Την ερχόμενη Τετάρτη ο Χάικο Μάας θα συνεδριάσει και με τους ομολόγους του από τα εννέα κράτη με τα οποία γειτονεύει η Γερμανία προκειμένου να συζητήσουν την κατάργηση των συνοριακών ελέγχων.

«Δεν θέλουμε έναν ευρωπαϊκό πόλεμο προσφορών»

Στις σημερινές συνομιλίες οι υπουργοί Εξωτερικών ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί στη δική τους χώρα σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τα εκάστοτε σχέδια για τη λειτουργία των τουριστικών θερέτρων σε εποχή πανδημίας αλλά και πώς μπορεί να επιτευχθεί σταδιακά και κυρίως με συντονισμένο τρόπο η ελεύθερη κυκλοφορία στην Ευρώπη, δήλωσε ο κ. Μάας.

Όπως τόνισε, η επιστροφή «στον ευρωπαϊκό τουρισμό» μπορεί να γίνει μόνο με «ελεγχόμενο» τρόπο.

Το ζητούμενο για τη Γερμανία δεν είναι πάντως να κλείσει διμερείς συμφωνίες με άλλα κράτη της ΕΕ, δήλωσε o Xάικο Μάας. Μια τέτοια διαδικασία θα βρισκόταν σε αντίθεση «με το ευρωπαϊκό πνεύμα». «Δεν θέλουμε έναν ευρωπαϊκό πόλεμο προσφορών για τουρίστες, αλλά μια συντονισμένη και διαφανή διαδικασία, όπου δεν θα τίθενται πρωτίστως οικονομικά συμφέροντα αλλά ζητήματα υγείας.»

Συντονισμένη διαδικασία «δεν σημαίνει και ούτε μπορεί να σημαίνει», σύμφωνα με τον Χάικο Μάας, μια λύση που θα ισχύει για όλους.

Όχι μόνο για κάθε κράτος αλλά και για κάθε τουριστικό προορισμό ξεχωριστά θα εξετασθούν και θα εξετάζονται σε μόνιμη βάση τα υγειονομικά θέματα καθώς και τα ζητήματα ασφάλειας, όπως επίσης και οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι τουρίστες (καραντίνα, τεστ κορωνοϊού κλπ.)

Ως παράδειγμα ο Χάικο Μάας ανέφερε τις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν στην Ισπανία, από τη μία πλευρά στη Βαρκελώνη και από την άλλη στις Βαλεαρίδες Νήσους.

Πηγή: money_tourism

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δικαίωση για τον Ν. Ανδρουλάκη η εισαγγελική...

Τι αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή...

Σία Κοσιώνη: To συγκινητικό μήνυμα μετά την...

Η ευγνωμοσύνη της δημοσιογράφου Η Σία Κοσιώνη πήρε εξιτήριο από...

Δικαίωση για τον Ν. Ανδρουλάκη η εισαγγελική...

Τι αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή...

Σία Κοσιώνη: To συγκινητικό μήνυμα μετά την...

Η ευγνωμοσύνη της δημοσιογράφου Η Σία Κοσιώνη πήρε εξιτήριο από...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δικαίωση για τον Ν. Ανδρουλάκη η εισαγγελική πρόταση για τις υποκλοπές

Τι αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή...

Δήμος Γόρτυνας:Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026 στο Ασήμι

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών «Αιματοκρήτης», ο Σύλλογος Γονέων και...

Δημοσκόπηση: Στους τρεις δημοφιλέστερους Περιφερειάρχες της χώρας ο Αρναουτάκης

Στην πρώτη δεκάδα των Δημάρχων τρεις Κρητικοί! Έρευνα σε 6.005...

Δήμος Πλατανιά:Εορτασμός της 129ης Επετείου της Μάχης του Πύργου των Βουκολιών

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με την Ι.Μ. Κισσάμου...