Ηράκλειο:Δέσμευση του Δήμου Χερσονήσου για βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο

Ημερομηνία:

Τη δέσμευσή του για μια βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο επιβεβαιώνει ο Δήμος Χερσονήσου.
Με αφορμή μάλιστα τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλώς μια υποχρέωση, αλλά μια ευθύνη που καθορίζει το μέλλον μας. Στον Δήμο Χερσονήσου, εργαζόμαστε συστηματικά για να καταστήσουμε την περιοχή μας πρότυπο βιώσιμης διαχείρισης, μέσα από καινοτόμες δράσεις και συνεργασίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, προχωράμε και υλοποιούμε σε συνεργασία με ξενοδόχους, σε πρώτη φάση, το σύστημα “Pay as you Throw”, μια πρωτοβουλία που ενισχύει τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή και συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Με την εφαρμογή αυτού του συστήματος, οι επιχειρήσεις που υιοθετούν πρακτικές υπεύθυνης διαχείρισης απορριμμάτων θα επωφελούνται από μηδενικά δημοτικά τέλη, ενισχύοντας έτσι την κυκλική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Δήμος μας συμμετέχει παράλληλα ενεργά σε δράσεις ευαισθητοποίησης, όπως η πρωτοβουλία “Καθαρίστε τη Μεσόγειο”, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού” και άλλους φορείς. Μέσα από αυτές τις δράσεις, ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή των πολιτών και των επισκεπτών μας στη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της περιοχής μας.
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια υπενθύμιση ότι η αλλαγή ξεκινά από εμάς. Με συλλογική προσπάθεια, μπορούμε να διαμορφώσουμε έναν Δήμο που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον, προσφέροντας ένα καλύτερο μέλλον στις επόμενες γενιές».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Βήματα προσέγγισης στη συνάντηση Χατζηδάκη/Τσιάρα με τους...

Στην αντιπροσωπεία των Κρητικών αγροτών και κτηνοτρόφων διευκρινίστηκε ότι...

Νέα αναβολή στη δίκη για το θανατηφόρο...

Το δικαστήριο αποφάσισε παράταση της προφυλάκισης του 45χρονου. Στις 21...

Βήματα προσέγγισης στη συνάντηση Χατζηδάκη/Τσιάρα με τους...

Στην αντιπροσωπεία των Κρητικών αγροτών και κτηνοτρόφων διευκρινίστηκε ότι...

Νέα αναβολή στη δίκη για το θανατηφόρο...

Το δικαστήριο αποφάσισε παράταση της προφυλάκισης του 45χρονου. Στις 21...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συναγερμός στις ευρωπαϊκές αγορές για ελληνικά μανταρίνια γεμάτα φυτοφάρμακα

Υπέρβαση υπολειμμάτων σε φυτοφάρμακων καταγράφηκε σε κλημεντίνες ελληνικής προέλευσης. Συναγερμός...

Επιπλέον 21 εκατ. για ζωοτροφές – Νέα ενισχυμένη στήριξη των κτηνοτρόφων με 50% αύξηση

Με τη νέα απόφαση τροποποιείται η υπ’ αριθμ. 208989/1.8.2025...

18 τα παιδιά στην Ελλάδα από το σπέρμα δότη με καρκινογόνα μετάλλαξη

Συνολικά 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα έχουν...

Βήματα προσέγγισης στη συνάντηση Χατζηδάκη/Τσιάρα με τους αγρότες της Κρήτης

Στην αντιπροσωπεία των Κρητικών αγροτών και κτηνοτρόφων διευκρινίστηκε ότι...