Ηράκλειο – ελαιόλαδο: Σκέψεις για μείωση του κόστους άλεσης στα ελαιουργεία λόγω της υψηλής τιμής

Ηράκλειο – ελαιόλαδο: Σκέψεις για μείωση του κόστους άλεσης στα ελαιουργεία λόγω της υψηλής τιμής

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το κόστος έκθλιψης ελαιολάδου, το κόστος δηλαδή που παρακρατά το ελαιουργείο για να αλέσει τον καρπό ενός παραγωγού, άφησε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ελαιουργείων νομού Ηρακλείου Βαγγέλης Πρωτογεράκης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη εμφανίστηκε αισιόδοξος και δήλωσε ότι αυτό που ακούγεται είναι πως θα υπάρξει μία μείωση φέτος λόγω και της υψηλής τιμής που θα έχει και αυτήν την χρόνια η τιμή του ελαιολάδου.

Πάντως σύμφωνα με τον Βαγγέλη Πρωτογεράκη, η απόφαση αυτή δεν μπορεί να ληφθεί μέσω του συνδέσμου και αυτό διότι κάθε ένας ιδιοκτήτης είναι ελεύθερος να πράξει αυτό που επιθυμεί.

Όπως ανέφερε, μπορεί όλο αυτό να είναι άδικο για τον παραγωγό ωστόσο όπως σημείωσε τα έξοδα στα ελαιουργεία έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με άλλες χρονιές.

“Το πιο δίκαιο είναι να πληρωνόμαστε με τον καρπό” δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ελαιουργείων νομού Ηρακλείου.

Το θέμα πάντως απασχολεί πολλούς παραγωγούς που φέτος λόγω και της υψηλής τιμής που θα έχει το ελαιόλαδο, θα λάβουν λιγότερα στην ουσία χρήματα λόγω της κάρτας του ελαιουργείου.

Την ίδια ώρα οι εκτιμήσεις για την παραγωγή του ελαιολάδου φέτος κυμαίνονται στους 60.000 τόνους όταν πέρυσι, χρονιά που θεωρήθηκε χρυσή για την Κρήτη, παράχθηκαν 130.000.

Αυτές τις ημέρες υπάρχει ελάχιστο λάδι από πέρσι στις αποθήκες με την εβδομάδα αυτή να είναι η τέταρτη στη σειρά χωρίς ενδιαφέρον από ξένους αγοραστές.

Ωστόσο, αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι το περσινό λάδι που υπάρχει τώρα στις αποθήκες θα πωληθεί τις επόμενες ημέρες…ekriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.