Ηράκλειο: Γενική συνέλευση στο ΕΚΗ διοργανώνει αύριο η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Για το εργασικαό νομοσχέδιο

Ηράκλειο: Γενική συνέλευση στο ΕΚΗ διοργανώνει αύριο η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Γενική συνέλευση στο ΕΚΗ διοργανώνει για το εργασιακό Νομοσχέδιο αύριο η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπως επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι παρουσίασαν το νόμο έκτρωμα που μας γυρίζει ένα αιώνα πίσω σε δικαιώματα και κατακτήσεις, επικαλούμενοι τη «σύγχρονη Ευρωπαϊκή πρακτική». Να δουλεύουμε όσο θέλει, όποτε θέλει ο εργοδότης. Να αγοράζουν την εργασία μας ακόμα πιο φτηνά για να φορτώσουν σε μας την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους.

Ξεδιάντροπα λένε ότι το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά προστατεύει το 8ωρο. Η αλήθεια είναι ότι το 8ωρο καταργείται, επιβάλλουν και με τη βούλα την ατομική σύμβαση – «συμφωνία», λέγοντας ψέματα ότι ο εργαζόμενος θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει τη διευθέτηση του ωραρίου του. Εδώ και χρόνια στον κλάδο του τουρισμού – επισιτισμού οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει ατομική σύμβαση – «επιλογή». Είναι εκβιασμός για θα δεχτούμε αυτό που επιβάλλει ο εργοδότης, αλλιώς μένουμε άνεργοι. Είναι κοροϊδία στον κλάδο μας, που δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας, 7 μέρες την εβδομάδα 10ωρα και 12ωρα, με τις λιποθυμίες και τα εργατικά ατυχήματα να είναι καθημερινό φαινόμενο, για να καταφέρουμε να μαζέψουμε το εισόδημα της χρονιάς, η κυβέρνηση να κάνει λόγο για 4ημερη εργασία!

Αυτό είναι το «τουριστικό θαύμα», έτσι χτίστηκε η «ατμομηχανή της οικονομίας». Πάνω σε αυτή την αθλιότητα στηρίχτηκε η μεγάλη κερδοφόρα ανάπτυξη στον επισιτισμό – τουρισμό τα προηγούμενα χρόνια που υποτίθεται ότι θα έπρεπε και εμείς να βάλουμε «πλάτη» για να κερδίσουμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Αυτή την αθλιότητα θα νομιμοποιήσουν.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ!

ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

Απαιτούμε να παρθεί πίσω ο νόμος – έκτρωμα, να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ! Δίνουμε τη μάχη για την εφαρμογή της Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με καμία μείωση μισθού, ούτε ένα λεπτό παραπάνω εργασία, επαναπρόσληψη για όλους, μέτρα προστασίας της υγείας μας, αναπλήρωση του εισοδήματος για όσους δε δουλέψουν.

Ανεβάζουμε τις απαιτήσεις μας, διεκδικώντας καλύτερους όρους, γιατί εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε τον πλούτο, από εμάς βγαίνουν τα δισεκατομμύρια, που οι ξενοδόχοι βάζουν στις τσέπες, και επενδύουν για να αυγαταίνουν.

ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων

την Πέμπτη 20 Μάη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο (προαύλιο 3ου Λυκείου)

Ότι κερδίσαμε, η υποχρεωτικότητα της σύμβασης, η επαναπρόσληψη, τα στοιχειώδη έστω μέτρα στήριξης του εισοδήματος, είναι αποτέλεσμα των δεκάδων κινητοποιήσεων που οργανώσαμε το προηγούμενο διάστημα.

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας τις αμέσως επόμενες μέρες με κιινητοποιήσεις και πρετοιμαζόμαστε για ΑΠΕΡΓΙΑ!

Τα σχόλια είναι κλειστά.