Ηράκλειο:H Προγραμματική Σύμβαση των Ενετικών Τειχών, στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Ηρακλείου με την Πρόεδρο του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων

Ημερομηνία:

Επίσκεψη στα Νεώρια και το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης

Με την Πρόεδρο του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) και Επίτιμη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού Νικολέττα Διβάρη-Βαλάκου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός στη Λότζια, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υποδομών & Βιώσιμης Κινητικότητας Γιώργου Σισαμάκη και του στελέχους της Τεχνικής Υπηρεσίας, αρχαιολόγου Κάλλιας Νικολιδάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκε η συμμετοχή του ΟΔΑΠ στην επικείμενη Προγραμματική Σύμβαση Πολιτιστικής Ανάπτυξης για τα Ενετικά Τείχη μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Υπουργείου Πολιτισμού. Όπως είναι γνωστό, ο ΟΔΑΠ είναι ένας από τους εταίρους της Προγραμματικής Σύμβασης και έχει ως βασικό στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία, μέσα από μια σειρά εξατομικευμένων υπηρεσιών και καινοτόμων πολιτιστικών προϊόντων, όπως καταστήματα, εστιατόρια, ακριβή αντίγραφα και εκδόσεις.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός παρουσίασε επίσης τον ευρύτερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Δήμου Ηρακλείου, ο οποίος αποτυπώνεται και μέσα από το Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Ηρακλείου. Υπενθυμίζεται ότι στο αναθεωρημένο πρόγραμμα της ΒΑΑ έχει ενταχθεί από τη Δημοτική Αρχή το έργο της αποκατάστασης και ένταξης νέων χρήσεων του συγκροτήματος των Δυτικών Νεωρίων και της Αποθήκης Άλατος στο Βενετσιάνικο Λιμάνι του Ηρακλείου με προϋπολογισμό 5.000.000,00 €.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Προέδρου του ΟΔΑΠ και της ευρύτερης συνεργασίας του Οργανισμού με τον Δήμο Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης καθώς και στα Ανατολικά Νεώρια και την δεξαμενή Τζάνε, όπου συζητήθηκε η συμμετοχή του Οργανισμού στην ανάδειξη και αξιοποίηση του συνόλου του μνημειακού συγκροτήματος των Νεωρίων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας...

Κάποιοι εμφανίζονται να έχουν εξεταστεί δύο και τρεις φορές,...

Σεισμός στο πολιτικό σύστημα: 17 βουλευτές στο...

Νέα δεδομένα προκύπτουν γύρω από τη δεύτερη δικογραφία της...

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας...

Κάποιοι εμφανίζονται να έχουν εξεταστεί δύο και τρεις φορές,...

Σεισμός στο πολιτικό σύστημα: 17 βουλευτές στο...

Νέα δεδομένα προκύπτουν γύρω από τη δεύτερη δικογραφία της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πόλεμος στον Κόλπο: Διπλό «καμπανάκι» για πληθωρισμό και ανάπτυξη

Εντείνονται οι ανησυχίες για την αναθέρμανση του πληθωρισμού, οι...

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας οι ιατρικές βεβαιώσεις Κέντρου Υγείας

Κάποιοι εμφανίζονται να έχουν εξεταστεί δύο και τρεις φορές,...

Νέο «Εξοικονομώ»: Επιδοτήσεις – μαμούθ έως 80% για 62.000 νοικοκυριά – Όλες οι λεπτομέρειες

Το πρόγραμμα νέο Εξοικονομώ αποτελεί το κορυφαίο μέτρο ενεργειακής...