Ηράκλειο: Κατέρρευσε μέρος από την Καινούργια Πόρτα

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 18:10 σε ένα πολυσύχναστο σημείο και απο θαύμα δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί

Ένα άκρως επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, στην Καινούργια Πόρτα στο κέντρο του Ηρακλείου, όταν έπεσε τμήμα της.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 18:10 σε ένα πολυσύχναστο σημείο, με τα καταστήματα ανοιχτά και… απο θαύμα δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, υλικές ζημιές και φθορές στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Οι πέτρες έπεσαν στο ύψος της συμβολής των οδών Εβανς και Νικολάου Πλαστήρα.

Συγκεκριμένα όπως διακρίνεται και στη φωτογραφία, σωροί απο πέτρες έπεσαν στη μέση του δρόμου ενω ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν τραυματίστηκε κανένας πεζός ούτε οδηγός.

Στο σημείο έχουν σπεύσει άνδρες της αστυνομίας.

Συνδικάτο Οικοδόμων νομού Ηρακλείου: «Απαιτούμε αντισεισμική θωράκιση»

Αμέσως μετά το περιστατικό, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονούν, προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, σήμερα το απόγευμα, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, όταν αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της επένδυσης στα Ενετικά Τείχη στην Καινούργια Πόρτα.

Διαχρονικά ως Συνδικάτο Οικοδόμων και Ομοσπονδία Οικοδόμων απαιτούμε αντισεισμική θωράκιση. Εδώ και μήνες το νησί μας βρίσκεται στο επίκεντρο των σεισμών. Το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης αποτελεί προτεραιότητα.

Είναι εγκληματική η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων της παντελούς έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδίου αντισεισμικής θωράκισης που θα περιλαμβάνει την κατασκευή, τον έλεγχο, την θωράκιση κτηρίων και υποδομών.
Απαιτούμε να εξασφαλιστεί ο σταθερός έλεγχος όλων των κτηρίων και των υποδομών για την αντισεισμική τους επάρκεια, σύμφωνα με τον αντισεισμικό κανονισμό, με ιδιαίτερη μέριμνα στα σχολικά κτήρια για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών χωρίς καμιά έκπτωση στους όρους αντισεισμικής ασφάλειας και προστασίας».https://www.neakriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.