Ηράκλειο: Κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης

Ηράκλειο: Κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης. Το ζεστό χειροκρότημα του κοινού που γέμισε…

Το ζεστό χειροκρότημα του κοινού που γέμισε την Βασιλική του Αγίου Μάρκου, κέρδισε η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, στη συναυλία που έδωσε το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου.

Παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, η Συμφωνική ερμήνευε τα έργα: «Το Καρναβάλι των Ζώων» του Camille Saint – Saens, «Τη Συμφωνία των παιχνιδιών» του L. Mozart και «Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης» του Johann Stauss, υπό την διεύθυνση της Safira Anzous Ramos. Στο πιάνο κέρδισαν τις εντυπώσεις οι νεαροί σολίστες Γιάννης Μπουφίδης και Ροδάνθη Δασκαλάκη.

Αφηγήτρια στο καρναβάλι των ζώων ήταν η Ευαγγελία Ορφανουδάκη.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, δημιουργήθηκε το 2016 και με την βοήθεια καταξιωμένων μουσικών και του διεθνούς φήμης μαέστρου Μίλτου Λογιάδη έχει κατορθώσει να εξελιχθεί σε έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για την πόλη μας, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στα μουσικά ταλέντα της Κρήτης να αποκτήσουν συμφωνική παιδεία.

Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του: «Η πρόοδος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης είναι διαρκής και εντυπωσιακή. Ο Δήμος Ηρακλείου θα συνεχίζει να στηρίζει αυτή την προσπάθεια, καθώς η ανάδειξη του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού που διαθέτουμε αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της πολιτικής μας στον τομέα του Πολιτισμού».

Στη συναυλία παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Γιώργος Τσαγκαράκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Επικοινωνίας Gian Andrea Garancini.

Τα σχόλια είναι κλειστά.