Ηράκλειο:Μεγάλη επιτυχία γνωρίζει η δράση «Εβδομάδες Αθλητισμού: Τα σχολεία επισκέπτονται το Karteros Beach Sports Center»,

3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023» – One Year to Go
Εβδομάδες Αθλητισμού στο Karteros Beach Sports Center

Τεράστια η ανταπόκριση των μαθητών – Δεύτερο γύρο επισκέψεων αιτούνται τα σχολεία του Ηρακλείου

Μεγάλη επιτυχία γνωρίζει η δράση «Εβδομάδες Αθλητισμού: Τα σχολεία επισκέπτονται το Karteros Beach Sports Center», που έκλεισε σήμερα, 6 Οκτωβρίου, την τέταρτη ημέρα λειτουργίας της.

Οι συμμετοχές έχουν αγγίξει τις 2.000 και η δράση, που είναι μια πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και διεξάγεται σε απόλυτη συνεργασία με τις διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Ηρακλείου, καθώς και με την υποστήριξη της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, έχει γίνει γνωστή σε όλη τη σχολική κοινότητα του Νομού.

Μάλιστα, η ανταπόκριση είναι τόσο μεγάλη, ώστε, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Π.Ε., Γιάννης Κατσαμποξάκης, σχολεία που δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, επιθυμούν να διεξαχθεί ένας δεύτερος κύκλος δράσεων τον ερχόμενο Μάρτιο του 2023, ώστε και οι δικοί τους μαθητές να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά των αθλημάτων άμμου και θάλασσας.

Είναι δεδομένο ότι το ιδανικό περιβάλλον που προσφέρουν οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Καρτερού για τη γνωριμία με τα θαλάσσια σπορ, δεν θα μείνει ανενεργό, καθώς έχει προγραμματιστεί μια σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων που θα κρατήσουν την εγκατάσταση «ζωντανή» και θα λειτουργήσουν ως προετοιμασία για την τέλεση των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, που θα φιλοξενηθούν από τρεις δήμους του Ηρακλείου στις 2-9 Σεπτεμβρίου 2023.

Για την περίοδο του Μαρτίου σχεδιάζονται ήδη νέα προγράμματα, όπως η διεξαγωγή σχολικών πρωταθλημάτων, που σίγουρα θα εμπλουτιστούν και με άλλες εκδηλώσεις και θα φέρουν όλη τη νεολαία της περιοχής σε επαφή με τα αθλήματα άμμου και θάλασσας.

Κατά την τέταρτη μέρα του προγράμματος, το Karteros Beach Sports Center επισκέφτηκε το Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου και το Γυμνάσιο Βενεράτου.

Η Χαρά Μαρκάκη, υποδιευθύντρια του Προτύπου Γυμνασίου δήλωσε για το πρόγραμμα και την επίσκεψη του σχολείου:

«Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στις εγκαταστάσεις, που αποτελούν το στολίδι της πόλης μας και είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι δίδεται στα παιδιά η ευκαιρία να γνωρίσουν τα νέα αθλήματα της άμμου, μέσω της άθλησης».

Ο Νίκος Κυρέζης παλαίμαχος παίκτης βόλεϊ και έφορος της Γ.Ε. Ηρακλείου, μαθηματικός στο Πρότυπο, υπογράμμισε τη σημασία που έχει η δράση:

«Είναι πολύ σημαντικό να έρχονται τα παιδιά και να γνωρίζουν χώρους αθλητισμού και αναψυχής και να καλλιεργούν αυτόν τον τρόπο ψυχαγωγίας στη καθημερινότητά τους», ενώ η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του ίδιου σχολείου, Έφη Ζερβάκη, συμπλήρωσε:

«Δεχτήκαμε αμέσως την πρόσκληση να πραγματοποιήσουμε αυτήν την επίσκεψη από το γραφείο Φυσικής Αγωγής. Εμείς αναζητούμε ανάλογες ευκαιρίες. Τα παιδιά μας έχουν ιδιαίτερη ανάγκη να κινούνται να ασκούνται σε φυσικές δραστηριότητες και να παίζουν.

Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ όμορφες, πρωτόγνωρες για την πόλη μας και τη χώρα μας. Τα παιδιά φαίνεται να το διασκεδάζουν παρά πολύ».

Οι «Εβδομάδες Αθλητισμού: Τα σχολεία επισκέπτονται το Karteros Beach Sports Center», που θα διαρκέσουν έως και τις 21 Οκτωβρίου, αποτελούν προάγγελο των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων και ταυτόχρονα καλλιεργούν αθλητική κουλτούρα στη νεολαία της περιοχής και εξοικείωση με τα αθλήματα της άμμου

Τα σχόλια είναι κλειστά.