Ηράκλειο:Πραγματοποιήθηκε η 9η συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Δράσης του έργου Global Goals for Cities

Ημερομηνία:

Η 9η συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Δράσης που έχει συσταθεί στο πλαίσιο του έργου Global Goals for Cities – Παγκόσμιοι Στόχοι για τις Πόλεις, του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας URBACT ΙΙΙ, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου ως εταίρος, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Δημοσκόπιο του Δήμου Ηρακλείου.
Σκοπός της Τοπικής Ομάδας Δράσης είναι η συμβολή της στη δημιουργία του Ολοκληρωμένου Πλάνου Δράσης, το οποίο θα ενσωματώνει τους 17 Στόχους του ΟΗΕ σε τοπικό επίπεδο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Δήμος Ηρακλείου έχει δημιουργήσει το πρώτο προσχέδιο του Ολοκληρωμένου Πλάνου Δράσης και το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα μετά την ανατροφοδότηση των Urbact Experts και την οριστικοποίηση των δεικτών όπως αυτοί θα προσδιοριστούν στην 9η διακρατική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Braga της Πορτογαλίας στις 27 & 28 Σεπτεμβρίου.
Στη δημιουργία του Ολοκληρωμένου Πλάνου Δράσης σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η Τοπική Ομάδα Δράσης (ΤΟΔ), αποτελούμενη από πολίτες, στελέχη του Δήμου Ηρακλείου και εκπροσώπους φορέων. Η ΤΟΔ συστάθηκε στην έναρξη του έργου και με διαδοχικές συναντήσεις για 10 περίπου μήνες ανέδειξε τις αποστολές (missions), τους στόχους και τις δράσεις που πρέπει να συμπεριληφθούν στο Ολοκληρωμένο Πλάνο Δράσης.
Η συμμετοχή των πολιτών σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες είναι ζητούμενο και για αυτό τον λόγο στην 9η συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Δράσης αντικείμενο συζήτησης και καταγραφής συμπερασμάτων ήταν οι τρόποι με τους οποίους θα αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών σε ανάλογες δράσεις. Η αύξηση της πληροφόρησης, ο συμβατός με τα ωράρια των πολιτών χρόνος υλοποίησης των δράσεων, η προσέγγιση των πολιτών στις γειτονιές, η αποδοτικότερη χρήση ψηφιακών εργαλείων είναι ενδεικτικές των προτάσεων που αναδείχθηκαν στην 9η συνάντηση.

Ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο πρώτος Δήμος που επιχείρησε την ενσωμάτωση και διασύνδεση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ έως το 2030 στον Επιχειρησιακό Στρατηγικό του Σχεδιασμό.

Ο Δήμος Ηρακλείου είναι ένας από τους 19 Δήμους και ο μοναδικός στην Ελλάδα που είναι εταίρος στο Πρόγραμμα URBACT- «Global Goals for Cities»- «Παγκόσμιοι Στόχοι για τις Πόλεις». Επικεφαλής του Δικτύου είναι η πόλη του Tallinn (Εσθονία). To Πρόγραμμα «Global Goals for Cities», υλοποιείται από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου, μέσω του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Διάλεξη για την Αρχαϊκή...

Ομιλήτρια είναι η Antonella Pautasso Διευθύντρια της Ιταλικής Αποστολής...

Επανάχρηση και Κυκλική Οικονομία στη Μόδα», μια...

Από τις 2 έως τις 30 Αυγούστου. Μια ξεχωριστή έκθεση...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Διάλεξη για την Αρχαϊκή...

Ομιλήτρια είναι η Antonella Pautasso Διευθύντρια της Ιταλικής Αποστολής...

Επανάχρηση και Κυκλική Οικονομία στη Μόδα», μια...

Από τις 2 έως τις 30 Αυγούστου. Μια ξεχωριστή έκθεση...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Βρετανία δρομολογεί το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο του κόσμου

Το αιολικό πάρκο Berwick Bank στη Σκωτία θα μπορούσε...

Ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της Αρχαίας Αξού

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ. Σε ιδιαίτερα...

Έρχονται τα… καρτοσυμβόλαια στο ρεύμα: Νέα χρώματα στα τιμολόγια

Έρχεται νέο γαλάζιο τιμολόγιο ρεύματος από Σεπτέμβριο με σταθερό...