Ηράκλειο:Προχωρά η αστική συγκοινωνία στον Δήμο Χερσονήσου

Ημερομηνία:

Στην έγκριση για τη διενέργεια ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, αλλά και στην έγκριση της σχετικής μελέτης και σύνταξης των όρων που αφορούν στην δημοτική αστική συγκοινωνία του Δήμου Χερσονήσου, προχώρησε η Δημοτική Επιτροπή. Η σχετική έγκριση της επιτροπής ήρθε έπειτα και από τις αναμενόμενες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης δεσμεύσεις των απαιτούμενων πιστώσεων.

Η διενέργεια διαγωνισμού για την ίδρυση δημοτικής αστικής συγκοινωνίας εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Χερσονήσου να βελτιώσει την ποιότητα ζωής

των πολιτών του, να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους μόνιμους κατοίκους

αλλά και των επισκεπτών, με στόχο την εξυπηρέτηση της αυξημένης αστικής κινητικότητας στο δήμο. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται μετά από ανάθεση σε οικονομικό φορέα με τα αντίστοιχα προσόντα και ακολουθώντας την αντίστοιχη διαδικασία ανάθεσης σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία περί Δημόσιων Μεταφορών και ειδικότερα το άρθρο 31 παρ. 1 του Ν. 4974/2022 (ΦΕΚ 185 Α/29-9-2022), «διατάξεις για τις δημόσιες υπεραστικές και αστικές τακτικές οδικές μεταφορές επιβατών – Αναδιοργάνωση των εταιρειών ΟΣΕ Α.Ε. και ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και λοιπές διατάξεις» και το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016 παρ. 2 ββ) «περί απουσίας ανταγωνισμού».

Οι διαδρομές θα αφορούν σε όλα τα διοικητικά όρια του Δήμου, ενώ καθορίζονται σε χειμερινές και θερινές. Οι δημότες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την Δημοτική Συγκοινωνία χωρίς να πληρώνουν κάποιο κόμιστρο για τα εν λόγω δρομολόγια και ο Δήμος Χερσονήσου θα καταβάλει το κόστος λειτουργίας των Λεωφορείων στον ανάδοχο οικονομικό φορέα. Το κόστος της δαπάνης θα αντιμετωπιστεί από εγγεγραμμένα στον Κ.Α.Ε. έσοδα του Δήμου.

«Με την έγκριση της μελέτης και τη δρομολόγηση του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς την αναβάθμιση των μεταφορών, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και ενισχύοντας τη βιώσιμη αστική κινητικότητα» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χερσονήσου και πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης για να προσθέσει:

«Ο Δήμος Χερσονήσου δεσμεύεται να συνεχίσει να επενδύει σε έργα και υπηρεσίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, εξασφαλίζοντας ασφαλείς και λειτουργικές μετακινήσεις σε όλους. Με συνέπεια και υπευθυνότητα, υλοποιούμε δράσεις που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και ενισχύουν τη δυναμική του τόπου μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ένας χρόνος σημαντικής προσφοράς στο Κέντρο Υγείας...

Μια σημαντική εθελοντική πρωτοβουλία των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου...

Φαράγγι Σαμαριάς: θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη...

Για προληπτικούς λόγους. Για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει κλειστό το...

Ένας χρόνος σημαντικής προσφοράς στο Κέντρο Υγείας...

Μια σημαντική εθελοντική πρωτοβουλία των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου...

Φαράγγι Σαμαριάς: θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη...

Για προληπτικούς λόγους. Για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει κλειστό το...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ελλάδα μαγεία, βύθισε την Ουγγαρία και κατέκτησε την κορυφή!

Η Εθνική πόλο των γυναικών διέλυσε 12-9 την Ουγγαρία...

Η πανδημία «γέρασε» τους εγκεφάλους μας είτε αρρωστήσαμε είτε όχι, λέει έρευνα

Το άγχος των περιοριστικών μέτρων, ο φόβος από την...

Ένας χρόνος σημαντικής προσφοράς στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων

Μια σημαντική εθελοντική πρωτοβουλία των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου...

Δύο σοβαρά συμβάντα σε ένα μήνα – Τι συμβαίνει με τα αεροπλάνα της Olympic Air;

Εκτός λειτουργίας ο ένας κινητήρας λίγο πριν την προσγείωση...