Ηράκλειο:Στα λαβωμένα από τον σεισμό χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας ο Σωκράτης Βαρδάκης

Στην εσπερίδα που διοργάνωσαν εννέα Πολιτιστικοί Σύλλογοι των σεισμόπληκτων περιοχών, με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη στους μικρούς σεισμόπληκτους οικισμούς του νομού Ηρακλείου. Οι Προκλήσεις – Οι ευκαιρίες», συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης.
Αφού ευχαρίστησε αρχικά τους διοργανωτές για την πρόσκληση, ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν πριν ένα χρόνο από τον καταστροφικό σεισμό.
«Παρά τις αρχικές προσπάθειες των κατοίκων των περιοχών που βίωσαν τις τραγικές αυτές συνέπειες του σεισμού, η απουσία του κράτους, οι υποσχέσεις που έμειναν στον αέρα, τα λάθη, οι παραλείψεις, οι ρυθμοί χελώνας στην οποιαδήποτε πρόοδο ερχόταν, οδήγησε πολλούς ταλαιπωρημένους και απελπισμένους, πλέον, συμπολίτες μας στην εγκατάλειψη του τόπου τους και την αναζήτηση καλύτερων συνθηκών αλλού.
Αποτέλεσμα; Περιοχές που έσφυζαν από ζωή, που οι κάτοικοί τους απολάμβαναν μία άλλη ποιότητα και πληρότητα στην καθημερινότητά τους, οικισμοί ιστορικοί που επιβίωσαν με αξιοπρέπεια στο πέρασμα των αιώνων, να βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με την εγκατάλειψη και την ερήμωση», τόνισε ο κ. Βαρδάκης στην τοποθέτησή του, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έχει καταβάλει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.
«Παρά το πλήθος των κοινοβουλευτικών μας παρεμβάσεων, τα τηλέφωνα και τις συναντήσεις με τους αρμόδιους, την άσκηση πίεσης με όποιο δυνατό μέσο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ολιγωρία και την αδιαφορία της κυβέρνησης, που οδηγεί τους σεισμόπληκτους κατοίκους σε αδιέξοδο.
Όμως δεν μπορούμε και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό. Οφείλουμε όλοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και δώσουμε τον αγώνα για φέρουμε πάλι πίσω τη ζωή στα λαβωμένα χωριά του τόπου μας.
Απαιτείται συστράτευση όλων, εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου, των δημοτικών αρχών, φορέων του νησιού και τοπικών παραγόντων, ώστε να αρχίσουν να γυρίζουν τα αργοκίνητα γρανάζια του κρατικού μηχανισμού.»
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Βαρδάκης δήλωσε ότι θα παραμείνει στο πλευρό των σεισμοπλήκτων, μέχρι να επουλωθούν οι πληγές που άφησε ο καταστροφικός σεισμός, ενώ εξήρε την πρωτοβουλία των εννέα πολιτιστικών συλλόγων, καθώς όπως τόνισε: «μας γεμίζουν όλους με νέο κουράγιο και αποτελούν μια αχτίδα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον».

Σωκράτης Βαρδάκης
Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχ

Τα σχόλια είναι κλειστά.