Ηράκλειο : Υπογραφή σύμβασης για ανάπλαση οδού 25ης Μαρτίου στο Λιμ. Χερσονήσου

Ημερομηνία:

Μια σημαντική αλλαγή στην καθημερινότητά τους θα βιώσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στο Λιμ. Χερσονήσου, καθώς χθες στο δημαρχείο στις Γούρνες, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Τουρισμού και Απασχόλησης, Κώστας Αναστασάκης υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο «ανάπλαση οδών Μίνωος, Γιαμπουδάκη και 25ης Μαρτίου στο Λιμ. Χερσονήσου» με το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Σέγκου και του αντιδημάρχου Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και Άρδευσης, Εμμανουήλ Καλαϊτζάκη.

Το έργο, με προϋπολογισμό σύμβασης 318.487,37 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου και η επίβλεψή του θα γίνει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη μελέτη θα γίνουν παρεμβάσεις επίστρωσης, τόσο για την βελτίωση των συνθηκών για την κυκλοφορία των πεζών όσο και για την εξυπηρέτηση των οχημάτων που καλύπτουν τις ανάγκες τις περιοχής.

Συγκεκριμένα, η συνολική περιοχή παρέμβασης είναι 5.800 τ.μ. και πρέπει να σημειωθεί ότι η οδός 25ης Μαρτίου αποτελεί το ανατολικό παραλιακό τμήμα της πόλης του Λιμ. Χερσονήσου με κυρίαρχη επιχειρηματική δραστηριότητα την εστίαση – αναψυχή. Παράλληλα, θα εκτελεστούν εργασίες και σε κάθετες σε αυτήν οδούς, την οδό Μίνωος και την οδό Γιαμπουδάκη.

Η 25η Μαρτίου εξυπηρετεί τα καταστήματα και τα τουριστικά καταλύματα που βρίσκονται σε αυτήν, τα οποία λειτουργούν κυρίως κατά διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Η υφιστάμενη κατάσταση των παραπάνω οδών καθιστά επικίνδυνη και δύσκολη την πρόσβαση των επισκεπτών.

Η ανακατασκευή του οδοστρώματος θα πραγματοποιηθεί με επίστρωση κυβόλιθων από πέτρα εγχώριας προέλευσης γαιώδους απόχρωσης και υψηλής αντοχής.
Να σημειωθεί ότι οι εργασίες, που θα διαρκέσουν έξι (6) μήνες θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο για να προστατευθεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς την τουριστική περίοδο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλει:Συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 5ο Φεστιβάλ...

Mε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:”Πλούσιο” και το φετινό πρόγραμμα...

"Πλούσιο" και το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του...

Ηράκλει:Συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 5ο Φεστιβάλ...

Mε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:”Πλούσιο” και το φετινό πρόγραμμα...

"Πλούσιο" και το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Σκοτώσαμε τον νέο αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν», λέει το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι σκότωσε τον...

Έμπρακτη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητάει η Ελένη Βατσινά

Κοινοβουλευτική παρέμβαση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ και Τομεάρχη Μικρομεσαίας...