Καιρός: Έρχεται «κοκτέιλ» ζέστης και αφρικανικής σκόνης -Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Ημερομηνία:

Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός τις επόμενες μέρες
To κρύο μας αποχαιρέτησε, ο υδράργυρος ανέβηκε αισθητά τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο οι «εκπλήξεις» που μας επιφυλάσσει ο καιρός συνεχίζονται.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook του παρουσιαστή καιρού, Σάκη Αρναούτογλου «σημαντική μεταφορά αφρικάνικης σκόνης αναμένεται κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας στη χώρα μας, η κορύφωση της οποίας θα πρέπει να λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή».

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:
Σημαντική μεταφορά αφρικάνικης σκόνης αναμένεται κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας στη χώρα μας η κορύφωση της οποίας θα πρέπει να λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή.

Η εκδήλωση του επεισοδίου οφείλεται σε ένα εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο, το οποίο σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις στην περιοχή μας δημιουργούν ένα ισχυρό νότιο ρεύμα στην Κεντρική Μεσόγειο που θα μεταφέρει σκόνη από την Αφρική αρκετά βορειότερα από ό,τι συνήθως.

Αυτή η ροή αερίων μαζών θα ευθύνεται και για την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, η κορύφωση επίσης της οποίας θα λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή, οπου δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν μέγιστες θερμοκρασίες στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά κοντά στους 27-28 και στη βόρεια Κρήτη στους 28-29 και πιθανώς στους 30 βαθμούς Κελσίου παρότι η ηλιοφάνεια θα είναι περιορισμένη λόγω της σκόνης και των υψηλών νεφώσεων.

Λεπτομέρειες και για την προοπτική αξιόλογων βροχών στα βορειοδυτικά και βόρεια καθώς και για την κατά τόπους σημαντική ενίσχυση των ανέμων προς τα τέλης της εβδομάδας, στα αναλυτικά δελτιά καιρού της ΕΡΤ3.

ΔΕΥ-ΠΑΡ 16:45 & 22:45

Για να μη χάνετε τον…καιρό σας
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι 9 μποφόρ, απαγορευτικό απόπλου...

Βροχερός καιρός με πτώση θερμοκρασίας - Ισχυροί άνεμοι έως...

Κατά τόπους βροχές στην Κρήτη την Δευτέρα...

Αναλυτική πρόγνωση. Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και...

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι 9 μποφόρ, απαγορευτικό απόπλου...

Βροχερός καιρός με πτώση θερμοκρασίας - Ισχυροί άνεμοι έως...

Κατά τόπους βροχές στην Κρήτη την Δευτέρα...

Αναλυτική πρόγνωση. Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αντίο στα δύο λίτρα νερό την ημέρα: Πόσο πρέπει να πίνετε, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη

Διαφορές στην ποσότητα νερού που χρειάζεται κάθε άτομο. Σε όλο...

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει στο Γάζι

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...

Η συμβουλή που άφησε ο Πάπας Φραγκίσκος στα νέα ζευγάρια

Γιατί συσχέτισε τη λειτουργία της οικογένειας και των ζευγαριών...

Οι γυναίκες στα χωριά της Κρήτης στο φάσμα της κατάθλιψης

Ο καθηγητής Αλ. Βγόντζας στην «Π»: «Οι άνδρες στα...