Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για επίθεση σε εφοριακούς στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Ο σύλλογος εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες Ανατολικής Κρήτης τονίζει πως «τέτοιου είδους βίαιες και έκνομες συμπεριφορές δεν μπορούν και δεν θα γίνονται ανεκτές»

Σε φυλάκιση 5 ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, κατηγορούμενος για επίθεση και ξυλοδαρμό δύο εφοριακών που έκαναν προληπτικούς ελέγχους.

Ο σύλλογος εργαζομένων Δ.Ο.Υ. Ανατολικής Κρήτης με ανακοίνωσή του «χαιρετίζει την απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου με την οποία ο δράστης του ξυλοδαρμού των δύο συναδέλφων εφοριακών, που εκτελούσαν προληπτικό έλεγχο στο νομό Ρεθύμνου, καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση χωρίς αναστολή. Η απόφαση αυτή περνά ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι οι επιθέσεις κατά συναδέλφων δεν γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτές και οι δράστες τους θα υποστούν τις αυστηρές έννομες συνέπειες του Ποινικού Κώδικα και της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Ειδικότερα ήδη με το άρθρο 66 του Ν. 4557/18 ορίζεται πλέον ως επιβαρυντική περίσταση η διάπραξη των εγκλημάτων των άρθρων 308 έως 311, 333, 361, 361Α’ ΠΚ σε βάρος υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για λόγους σχετιζόμενους με την άσκηση της υπηρεσίας του. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι επιθέσεις σε εφοριακούς και σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ χαρακτηρίζονται ως ιδιώνυμο αδίκημα, που επιφέρει αυστηρότατες ποινές στους δράστες καθώς και αυτεπάγγελτη ποινική δίωξή τους.

Με αφορμή λοιπόν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την εντατικοποίηση των προληπτικών ελέγχων στην αγορά ο σύλλογός μας καλεί τους πάντες, να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση και ευπρεπή συμπεριφορά ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογα φαινόμενα βίας. Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που διασφαλίζει την ορθή εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών και των εφοριακών υπαλλήλων.

Σε κάθε περίπτωση τέτοιου είδους βίαιες και έκνομες συμπεριφορές δεν μπορούν και δεν θα γίνονται ανεκτές ως μορφή αντίδρασης στα πλαίσια μίας ευνομούμενης πολιτείας και ενός κράτους δικαίου.»https://flashnews.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο: Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Ιωάννου του...

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΡΟΥΣΤΙΚΩΝ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΕΡΟΥ...

Πέντε Κρητικοί ανεβαίνουν στο Αραράτ για να...

"Ητρέλα δεν πάει στα βουνά" αλλά στη δική μας...

Ρέθυμνο: Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Ιωάννου του...

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΡΟΥΣΤΙΚΩΝ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΕΡΟΥ...

Πέντε Κρητικοί ανεβαίνουν στο Αραράτ για να...

"Ητρέλα δεν πάει στα βουνά" αλλά στη δική μας...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Με άνεση στον τελικό ο Εμμανουήλ Καραλής

Ο Έλληνας κορυφαίος αθλητής του επί κοντώ πέρασε άνετα...

Χανιά: Απόγνωση για τους 580 «ξεχασμένους» μετανάστες στην Αγιά – Αποχώρησαν υγειονομικοί

Περίπου 200 μετανάστες αφίχθησαν στο εκθεσιακό κέντρο Αγυιάς στα...

Επίσημη διαμαρτυρία της ΕΟΚ για την ανάρτηση της Τουρκίας

Η τούρκικη ομοσπονδία κατέβασε την προκλητική ανάρτηση, μετά την...

Τίμιος Σταυρός: – Τα έθιμα της γιορτής

Τίμιος Σταυρός: Γιατί γιορτάζεται στις 14 Σεπτεμβρίου – Τα...