Καταγγελία «σοκ»: Καρκινοπαθής με κορονοϊό 10 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο περιμένοντας κρεβάτι στο Νοσοκομείο Χανίων

Ημερομηνία:

Για δέκα ολόκληρες ώρες αναγκάστηκε να παραμείνει μέσα σε ένα αυτοκίνητο 68χρονη, καρκινοπαθής, με κορονοϊό, χθες Κυριακή στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου Χανίων, περιμένοντας να αδειάσει κρεβάτι για να εισαχθεί στην κλινική covid.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό -ενδεικτικό της κατάστασης της οποίας επικρατεί στο νοσοκομείο Χανίων που δουλεύει εδώ και εβδομάδες σε καθεστώς ασφυξίας- φέρνει στο φως το zarpanews.gr μετά από καταγγελία του γιου της γυναίκας, ο οποίος την συνόδευε.

«Η μητέρα μου είναι 68 ετών και είναι καρκινοπαθής. Υποβάλλεται σε ορμονοθεραπεία καθώς πάσχει από καρκίνο του μαστού. Εδώ και έξι μέρες έχει διαγνωστεί με κορονοϊό γι’ αυτό μας είπαν να πάμε την Κυριακή να κάνει εξετάσεις» εξιστορεί.

Όπως συμπληρώνει, οι εξετάσεις δεν ήταν καλές, γι’ αυτό κρίθηκε ότι πρέπει να γίνει εισαγωγή: «Μας άφησαν να περιμένουμε έξω, δεν μας έβαζαν μέσα. Στο μεταξύ έβρεχε. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Μπήκαμε στο αμάξι. Μείναμε στο αμάξι από τις 10:30 μέχρι τις 8 το απόγευμα, γιατί μας είπαν ότι στις 8 θα άδειαζε κρεβάτι» τονίζει.

Ωστόσο, μετά τις 8 τους ενημέρωσαν ότι τελικά δεν υπήρχε κρεβάτι: «Μου είπαν αν θέλω να την πάω με το αυτοκίνητο στο Ρέθυμνο ή στο Ηράκλειο. Αν θέλω να περιμένω εκεί μήπως αδειάσει κάτι μέσα στη νύχτα. Ή αλλιώς να πάω στο σπίτι και να την φέρω πάλι αύριο στις 4 το μεσημέρι!» τονίζει.

«Είναι δυνατόν να μην έχουν ένα κρεβάτι, να την αφήσουν λίγο να ξαπλώσει για όσο περιμένει; Να μας αφήνουν όλες αυτές τις ώρες έξω, γυναίκα καρκινοπαθή, με κακές εξετάσεις, εντελώς αδύναμη που έπρεπε να κάνει εισαγωγή, να την αφήνουν μέσα στο κρύο με το air condition του αυτοκινήτου;» διερωτάται.

Το zarpanews.gr έθεσε το περιστατικό υπόψη του διοικητή του ιδρύματος, Γιώργου Μπέα, ο οποίος ανέφερε ότι πράγματι η πληρότητα των κλινικών είναι στο 100% διαρκώς. Όπως τόνισε, όταν κρίνεται ότι πρέπει να γίνει διακομιδή σε άλλο νοσοκομείο, αυτό πρέπει να γίνεται συντεταγμένα μέσω ΕΚΑΒ. Από ‘κει και πέρα, δυστυχώς όπως συμπλήρωσε, όλα τα περιστατικά που φτάνουν τις τελευταίες μέρες, είναι ιδιαίτερα σοβαρά και αξιολογούνται με προσοχή.https://www.zarpanews.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνάντηση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με...

Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ.κ. Συμεών υποδέχθηκε...

Στα Χανιά η 1η Γενική Συνέλευση του...

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ Η 1Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ...

Συνάντηση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με...

Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ.κ. Συμεών υποδέχθηκε...

Στα Χανιά η 1η Γενική Συνέλευση του...

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ Η 1Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κάλεσμα Εθελοντών στο 15ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Αγίου Νικολάου

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου (Τμήμα Πολιτισμού) απευθύνει πρόσκληση σε...

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός υπέγραψε τη σύμβαση ενίσχυσης της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός υπέγραψε τη σύμβαση ενίσχυσης της Υπηρεσίας...

Συνάντηση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ.κ. Συμεών

Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ.κ. Συμεών υποδέχθηκε...

Συνεχίζεται στο κέντρο της πόλης το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο Ηρακλείου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Αγίου Μηνά και Κυρίλλου Λουκάρεως...