Καταγγελία «σοκ»: Καρκινοπαθής με κορονοϊό 10 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο περιμένοντας κρεβάτι στο Νοσοκομείο Χανίων

Ημερομηνία:

Για δέκα ολόκληρες ώρες αναγκάστηκε να παραμείνει μέσα σε ένα αυτοκίνητο 68χρονη, καρκινοπαθής, με κορονοϊό, χθες Κυριακή στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου Χανίων, περιμένοντας να αδειάσει κρεβάτι για να εισαχθεί στην κλινική covid.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό -ενδεικτικό της κατάστασης της οποίας επικρατεί στο νοσοκομείο Χανίων που δουλεύει εδώ και εβδομάδες σε καθεστώς ασφυξίας- φέρνει στο φως το zarpanews.gr μετά από καταγγελία του γιου της γυναίκας, ο οποίος την συνόδευε.

«Η μητέρα μου είναι 68 ετών και είναι καρκινοπαθής. Υποβάλλεται σε ορμονοθεραπεία καθώς πάσχει από καρκίνο του μαστού. Εδώ και έξι μέρες έχει διαγνωστεί με κορονοϊό γι’ αυτό μας είπαν να πάμε την Κυριακή να κάνει εξετάσεις» εξιστορεί.

Όπως συμπληρώνει, οι εξετάσεις δεν ήταν καλές, γι’ αυτό κρίθηκε ότι πρέπει να γίνει εισαγωγή: «Μας άφησαν να περιμένουμε έξω, δεν μας έβαζαν μέσα. Στο μεταξύ έβρεχε. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Μπήκαμε στο αμάξι. Μείναμε στο αμάξι από τις 10:30 μέχρι τις 8 το απόγευμα, γιατί μας είπαν ότι στις 8 θα άδειαζε κρεβάτι» τονίζει.

Ωστόσο, μετά τις 8 τους ενημέρωσαν ότι τελικά δεν υπήρχε κρεβάτι: «Μου είπαν αν θέλω να την πάω με το αυτοκίνητο στο Ρέθυμνο ή στο Ηράκλειο. Αν θέλω να περιμένω εκεί μήπως αδειάσει κάτι μέσα στη νύχτα. Ή αλλιώς να πάω στο σπίτι και να την φέρω πάλι αύριο στις 4 το μεσημέρι!» τονίζει.

«Είναι δυνατόν να μην έχουν ένα κρεβάτι, να την αφήσουν λίγο να ξαπλώσει για όσο περιμένει; Να μας αφήνουν όλες αυτές τις ώρες έξω, γυναίκα καρκινοπαθή, με κακές εξετάσεις, εντελώς αδύναμη που έπρεπε να κάνει εισαγωγή, να την αφήνουν μέσα στο κρύο με το air condition του αυτοκινήτου;» διερωτάται.

Το zarpanews.gr έθεσε το περιστατικό υπόψη του διοικητή του ιδρύματος, Γιώργου Μπέα, ο οποίος ανέφερε ότι πράγματι η πληρότητα των κλινικών είναι στο 100% διαρκώς. Όπως τόνισε, όταν κρίνεται ότι πρέπει να γίνει διακομιδή σε άλλο νοσοκομείο, αυτό πρέπει να γίνεται συντεταγμένα μέσω ΕΚΑΒ. Από ‘κει και πέρα, δυστυχώς όπως συμπλήρωσε, όλα τα περιστατικά που φτάνουν τις τελευταίες μέρες, είναι ιδιαίτερα σοβαρά και αξιολογούνται με προσοχή.https://www.zarpanews.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Αναβάλλεται η εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στη...

Αναβάλλεται η εκδήλωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στη Γαλλική...

ΟΣΟΚΕΘΕΑ: Εκδήλωση αλληλεγγύης στα Χανιά για τον...

Απόψε πραγματοποιείται στα Χανιά εκδήλωση αλληλεγγύης για τον Γιώργο...

Χανιά:Αναβάλλεται η εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στη...

Αναβάλλεται η εκδήλωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στη Γαλλική...

ΟΣΟΚΕΘΕΑ: Εκδήλωση αλληλεγγύης στα Χανιά για τον...

Απόψε πραγματοποιείται στα Χανιά εκδήλωση αλληλεγγύης για τον Γιώργο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέα γονιδιακή μελέτη ξαναγράφει την ιστορία της καταγωγής των ανθρώπων

Ανατρέπεται η θεωρία του ενός βασικού προγονικού πληθυσμού. Για δεκαετίες...

Αλέξης Τσίπρας: «Έπρεπε να πάρει κύπελλο ο ΟΦΗ για να επιστρέψω στο Ηράκλειο»

Η παρουσίαση του βιβλίου «Ιθάκη» λαμβάνει χώρα στο «Αστόρια». Στο...

Από άνοιξη… χειμώνα! Με καταιγίδες και κρύο το τριήμερο της Πρωτομαγιάς – Πόσο επηρεάζεται η Κρήτη

Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Για απότομη μεταβολή του καιρού που...