Καθηγητές ΤΕΙ Κρήτης προς υπουργό: Μην υποκύψετε στις μικροπολιτικές, συντεχνιακές και τοπικιστικές πιέσεις

«Να ολοκληρώσετε άμεσα το νομοσχέδιο που αφορά την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης και να το καταθέσει έγκαιρα στην Βουλή για ψήφιση»

Καθηγητές ΤΕΙ Κρήτης προς υπουργό: Μην υποκύψετε στις μικροπολιτικές, συντεχνιακές και τοπικιστικές πιέσεις . «Να ……

Έκκληση προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου να μην υποκύψει σε πιέσεις και να προχωρήσει άμεσα στην Κατάθεση, προς ψήφιση, στη Βουλή του Σχεδίου Νόμου για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης, απευθύνει, με ανακοινωθέν, ο Ενιαίος Σύλλογος Καθηγητών ΤΕΙ Κρήτης.

Ειδικότερα οι καθηγητές του ΤΕΙ Κρήτης καλούν τον υπουργό Παιδείας:

Α. Να ολοκληρώσει άμεσα το νομοσχέδιο που αφορά την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης και να το καταθέσει έγκαιρα στην Βουλή για ψήφιση, ώστε το νέο Πανεπιστήμιο να ευρίσκεται στο μηχανογραφικό δελτίο του έτους ακαδημαϊκού έτους 2019-2020,

Β. Να μην υποκύψει στις μικροπολιτικές, συντεχνιακές και τοπικιστικές πιέσεις που ασκούνται με σκοπό την αλλοίωση του πορίσματος της Επιτροπής, με αλλαγές που οδηγούν στην ανατροπή και τη μη βιωσιμότητα του εγχειρήματος.

Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Καθηγητών ΤΕΙ Κρήτης, τονίζει ότι:

1. Στηρίζει ανεπιφύλακτα την εξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης σε Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής, που ορίστηκε για τον σκοπό αυτό από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, και θεωρεί ότι η εμβληματική αυτή διαδικασία πρέπει να τύχει της ολόθερμης στήριξης από ολόκληρη την Κρητική κοινωνία, καθώς και από απ’ όλους του θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

2. Όπως είναι ευρέως γνωστό στην ακαδημαϊκή κοινότητα, το ΤΕΙ Κρήτης βάσει εξωτερικών αξιολογήσεων και κατατάξεων σε διεθνείς λίστες, είναι το καλύτερο ΤΕΙ της χώρας και υπερτερεί μάλιστα έναντι πολλών Ελληνικών Περιφερειακών Πανεπιστημίων.

Προσφέρει υψηλής ποιότητας προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση, ενώ οι απόφοιτοί του έχουν διαχρονικά καταλάβει σημαντικές θέσεις στον παραγωγικό (ιδιωτικό και δημόσιο) ιστό της Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Είναι σαφές ότι η δημιουργία ενός τρίτου Πανεπιστημίου στην Κρήτη, το οποίο θα προκύψει από την εξέλιξη και την αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης, ήταν και παραμένει η μόνη δυνατή λύση, μετά την άρνηση των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης να συμμετέχουν σε συζήτηση για τη συνένωση των τριών ΑΕΙ του νησιού.

3. Η προτεινόμενη, στο πόρισμα της Επιτροπής, ακαδημαϊκή διάρθρωση του νέου Πανεπιστημίου στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στα υφιστάμενα Τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης, με ενισχυμένα και ευρύτερα επιστημονικά προγράμματα σπουδών, διασφαλίζοντας έτσι τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος.

Το νέο Πανεπιστήμιο, θα παρέχει αναβαθμισμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, θα οργανώσει διδακτορικές σπουδές, μια δυνατότητα που δεν είχε ποτέ ως ΤΕΙ, θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, με μεγαλύτερη εξωστρέφεια και δυναμισμό, έχοντας τη στήριξη της Πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας, προσφέροντας μεγάλα οφέλη στους φοιτητές και την ακαδημαϊκή κοινότητα της Κρήτης και της χώρας γενικότερα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.