Καζάνι που βράζει η Συρία : Με αντίποινα απειλεί ο Ερντογάν μετά το θάνατο τούρκων στρατιωτών

Ημερομηνία:

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία θα συνεχίσει τα αντίποινα για επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών της στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τέσσερις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίσθηκαν σε βομβαρδισμό που πραγματοποίησαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

«Απαντήσαμε αναλόγως σ’ αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο, είτε με το πυροβολικό είτε με τους όλμους μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας για την ασφάλεια της χώρας μας, του λαού μας και των αδελφών μας στην Ιντλίμπ», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτοί που αμφισβητούν την αποφασιστικότητά μας θα καταλάβουν σύντομα πως έκαναν ένα σφάλμα», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία σκότωσε στρατιώτες του συριακου καθεστώτος ως απάντηση σε βομβαρδισμό πυροβολικού που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις τούρκους στρατιώτες, υποστήριξε ο τούρκος πρόεδρος και κάλεσε τη Μόσχα να μην «εμποδίσει» την απάντηση της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, «από 30 έως 35» Σύριοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την τούρκική απάντηση.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει από την πλευρά του πως σκοτώθηκαν έξι σύροι στρατιώτες.

Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έξι στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας σκοτώθηκαν σε επίθεση της Τουρκίας.

Η τουρκική επίθεση εξαπολύθηκε σε αντίποινα για βολές του συριακού πυροβολικού στην Ιντλίμπ νωρίτερα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 τούρκοι στρατιωτικοί και να τραυματιστούν άλλοι εννέα, εκ των οποίων ένας σοβαρά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ουκρανός βουλευτής – Ο Ζελένσκι ικανός να...

Ο Ντμίτροκ, ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο στην ουκρανική πολιτική σκηνή,...

Αδιάκοποι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Γάζα –...

Χιλιάδες εγκαταλείπουν την πόλη της Γάζας - Οι IDF...

Ουκρανός βουλευτής – Ο Ζελένσκι ικανός να...

Ο Ντμίτροκ, ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο στην ουκρανική πολιτική σκηνή,...

Αδιάκοποι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Γάζα –...

Χιλιάδες εγκαταλείπουν την πόλη της Γάζας - Οι IDF...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:13ο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου – ΧΑΝΙΑ Καλλιτεχνική Έναρξη Ενετικό Λιμάνι Χανίων –...

Δήμος Ρεθύμνης:Καθαίρεση περιπτέρου στην οδό Κριάρη

Ολοκληρώθηκε σήμερα (18/9/’25) από τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας...