Κοροναϊός : Τετραψήφια και τα σημερινά κρούσματα

Ημερομηνία:

1327 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 168872, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6088 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54146 (61.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

281 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 203 (72.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1194 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6056 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3560 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Τε

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επίδομα αναπηρίας: Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται έως 846...

Το Επίδομα Απολύτου Αναπηρίας του ΕΦΚΑ προσφέρει σημαντική οικονομική...

“Μεταμορφώνοντας ένα Έθνος”: Εκδήλωση για τον Ελευθέριο...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Κέντρο. Ο Κρητικός Σύλλογος...

Επίδομα αναπηρίας: Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται έως 846...

Το Επίδομα Απολύτου Αναπηρίας του ΕΦΚΑ προσφέρει σημαντική οικονομική...

“Μεταμορφώνοντας ένα Έθνος”: Εκδήλωση για τον Ελευθέριο...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Κέντρο. Ο Κρητικός Σύλλογος...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Βεντέτα στην Κρήτη: Ιστορία, αίμα και κοινωνικές ρίζες

Από τη Μινωική εποχή και την Ενετοκρατία μέχρι τα...

Κρήτη: Σήμερα η κηδεία του Νικήτα – Τον χτυπούσε ακόμα και νεκρό

Η δικογραφία δείχνει τον σκληρό τρόπο που πέθανε ο...

Εορτολόγιο 7 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη 7 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...