Κορωνoϊός : Ανατροπή δεδομένων στις λαϊκές αγορές

Ημερομηνία:

Μεγάλες ανατροπές φέρνει ο κορωνοϊός και στις λαϊκές αγορές στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Ανάπτυξης, θέτει περιορισμούς και στη λειτουργία των λαϊκών αγορών στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση θα απαγορευθεί προσωρινά η διάθεση πλαστικών ειδών, ένδυσης, υπόδυσης και γενικά όλων των βιομηχανοποιημένων προϊόντων. Αντίθετα θα συνεχιστεί η διάθεση των νωπών προϊόντων, των τροφίμων και γενικότερα των ειδών καθημερινής ανάγκης, όπως τα χαρτικά.

Η πρωτοβουλία λαμβάνεται σε μία προσπάθεια να αραιώσουν οι πάγκοι απ’ τη λαϊκή και γενικότερα να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η αραίωση των πάγκων των πωλητών από τις λαϊκές αγορές, ενώ σε αυτό θα παίξει ρόλο και το προσωπικό των εταιρειών security που εργάζεται σε αυτές, σύμφωνα και με τις πρόσφατες οδηγίες τις οποίες αποφάσισε και συνέστησε η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως η ΠΟΣΠΛΑ είχε αποφασίσει την ενίσχυση των μέτρων προστασίας στις λαϊκές ζητώντας απ’ τους επαγγελματίες να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα αντισηπτικά για την απολύμανση των πάγκων και των ζυγαριών, να χρησιμοποιούν γάντια καθώς και να διαθέτουν και τους καταναλωτές – πελάτες τους.

Όπως γνωστοποιεί σε έκτακτη ανακοίνωσή της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τις λαϊκές αγορές, ενώ όπως αποφασίστηκε ύστερα από συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την αρμόδια υπηρεσία Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας, θα επιτρέπεται μόνο η πώληση τροφίμων.

Τι θα πωλείται στις λαϊκές αγορές

Συγκεκριμένα, στις λαϊκές θα πωλούνται πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης, νωπά οπωροκηπευτικά, αυγά, ελιές ελαιόλαδο, οίνος, μέλι, πουλερικά και κουνέλια, βιολογικά νωπά προϊόντα, τα οποία είναι πιστοποιημένα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και φέρουν το ειδικό σήμα αναγνώρισης βιολογικών προϊόντων, νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, υδατοκαλλιέργειας καθώς και μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα και κατεψυγμένα τρόφιμα. Σε αυτά περιλαμβάνονται τυροκομικά, αλλαντικά, ξηροί καρποί, όσπρια, ρύζι, ζαχαρώδη προϊόντα, καφές, οίνος αλλά και κατεψυγμένα τρόφιμα (αλιεύματα, λαχανικά, κρεατικά), είδη σφολιάτας και παρασκευάσματα ζύμης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η πρώτη αναγνώριση αποζημίωσης από το Δημόσιο...

Πρόκειται για ασθενή ο οποίος προσβλήθηκε από το σπάνιο...

Ένωσε Κρήτη και Μακεδόνες η γιορτή του...

Ξεχωριστή αίσθηση από τις αναφορές του προεξάρχοντος Αρχιεπισκόπου Κρήτης...

Η πρώτη αναγνώριση αποζημίωσης από το Δημόσιο...

Πρόκειται για ασθενή ο οποίος προσβλήθηκε από το σπάνιο...

Ένωσε Κρήτη και Μακεδόνες η γιορτή του...

Ξεχωριστή αίσθηση από τις αναφορές του προεξάρχοντος Αρχιεπισκόπου Κρήτης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η πρώτη αναγνώριση αποζημίωσης από το Δημόσιο για παρενέργεια εμβολιασμού κατά της Covid-19

Πρόκειται για ασθενή ο οποίος προσβλήθηκε από το σπάνιο...

Επιστρέφει κανονικά στα καθήκοντα του ο γνωστός γυναικολόγος, τον οποίο είχε παύσει ο υπουργός

Το Διοικητικό Εφετείο Χανίων έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής...

Λίπος στην κοιλιά: Ο «ένοχος» και πώς θα τον αντιμετωπίσετε

Είναι κοινό μυστικό ότι η περίμετρος της μέσης… απλώνει...

Ένωσε Κρήτη και Μακεδόνες η γιορτή του Αγίου Νικήτα στις Σέρρες

Ξεχωριστή αίσθηση από τις αναφορές του προεξάρχοντος Αρχιεπισκόπου Κρήτης...