Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη 25 Αυγούστου 2026, σε περιοχές του Ηρακλείου, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Ρεθύμνου, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ.
Οι διακοπές θα γίνουν στο πλαίσιο εργασιών λειτουργίας και κατασκευών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και θα διαρκέσουν, ανάλογα με την περιοχή, από μία έως και επτά ώρες.
Στο Ηράκλειο, από τις 08:00 έως τις 11:00, χωρίς ρεύμα θα μείνουν η έξοδος του οικισμού Προφήτη Ηλία προς Κυπαρίσσι, καθώς και οι οικισμοί Κυπαρίσσι, Γαλένι, Καλού και Ρουκάνι. Η διακοπή θα επηρεάσει επίσης αρδευτικές εγκαταστάσεις και ποιμνιοστάσια των συγκεκριμένων περιοχών.
Από τις 08:00 έως τις 15:00, διακοπή ηλεκτροδότησης θα σημειωθεί στο Κυπαρίσσι, στην οικία Βιτώρου.
Τις ίδιες ώρες, από 08:00 έως 15:00, εργασίες θα επηρεάσουν και περιοχή της λεωφόρου Κνωσσού, με επίκεντρο το ύψος του αριθμού 134. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα μείνουν το πρατήριο SHELL, οι καφετέριες Coffee Berry και Jasmine στην οδό Εμμ. Χαρ. Παππαδάκη, καθώς και γύρω κατοικίες.
Στην ίδια διακοπή περιλαμβάνονται ακόμη οι επιχειρήσεις Εύα Σαμπαθιανάκη Έπιπλα Κουζίνας, Miele Service Center, PET CITY, Λενάκακης Πέτρος και KALAMAKI, το 14ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, καθώς και η αρχή της οδού Πιτσουλάκη.
Στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί από τις 08:30 έως τις 09:30 στις Αμουργέλες, στον υποσταθμό ΕΞΤΡΑΚΟ και στις γύρω κατοικίες βορειοδυτικά του χωριού.
Στο Ρέθυμνο, από τις 08:00 έως τις 10:00, θα επηρεαστεί εκτεταμένη περιοχή δυτικά του χωριού Πρινέ.
Η διακοπή περιλαμβάνει τις περιοχές Μικρή Γωνιά, Άγιος Ανδρέας, Φρατζεσκιανά Μετόχια, Κάτω Βαρσαμόνερο, Γυμνάσιο Επισκοπής, Εύοσμος, Κάμπος Επισκοπής, Πέτρες και Μάδαρος, καθώς και αντλιοστάσια, ποιμνιοστάσια, φωτοβολταϊκά συστήματα και κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην ευρύτερη περιοχή.
Ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει ότι οι εργασίες πραγματοποιούνται για τη συντήρηση και αναβάθμιση του δικτύου, ενώ η ηλεκτροδότηση ενδέχεται να επανέλθει νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα ολοκλήρωσης. Για τον λόγο αυτό, οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται συνεχώς υπό τάση.










