Κρήτη: Καραγκιοζοπαίχτης 4 ετών – Ανεβάζει παραστάσεις και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους

Ο μικρός Γιάννης καταχειροκροτείται από όλους
Όταν άλλα παιδιά περνούν αμέτρητες ώρες μπροστά από μια οθόνη, ο Γιάννης Τζαγκαράκης προτιμά να ασχολείται με το θέατρο σκιών.

Ο 4χρονος, από το Ηράκλειο της Κρήτης, πηγαίνει στο 22ο Νηπιαγωγείο και πρόσφατα ανέβασε στο σχολείο του μία παράσταση Καραγκιόζη και καταχειροκροτήθηκε από τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές του.

Παρακολουθεί θέατρο σκιών και παίζει
«Το θέατρο σκιών είναι από τα αρχαιότερα είδη θεατρικού θεάματος. Σήμερα στο 22ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου δεν είχαμε προσκαλέσει κάποιον γνωστό καραγκιοζοπαίχτη, αλλά είχαμε την ευκαιρία να δούμε μια εκπληκτική παράσταση από ένα μαθητή μας, τον μικρό Γιάννη από το τμήμα 2, που πραγματικά μας έκανε να αισθανθούμε τη γνωστή φράση, πως από τη στιγμή που υπάρχουν τα παιδιά, υπάρχει ελπίδα! Ελπίδα πως ο πολιτισμός μας όσο κι αν βάλλεται αυτός, πάντα θα ανασταίνεται και θα καρποφορεί. Όσο κι αν προσπαθούν να ισοπεδώσουν αξίες, ήθη κι έθιμα, εμείς οι παιδαγωγοί θα στηρίζουμε και θα υποστηρίζουμε τις ρίζες τους και θα δίνουμε τον αέρα για να ανοίξουν τα φτερά τους. Όλα τα παιδιά μας. Πραγματικά περήφανοι για το μέλλον του κόσμου μας…», ανέφερε το σχολείο.

Η μητέρα του μικρού Γιάννη, Κατερίνα Κωστοπούλου, δηλώνει πως ο γιος της είχε ζητήσει πριν από δύο χρόνια να πάρει έναν μπερντέ και φιγούρες Καραγκιόζη για να παίζει με τον αδελφό του, τον Λευτέρη, που πηγαίνει στην Α’ Δημοτικού.

Έχει παρακολουθήσει θέατρο σκιών και του αρέσει να αποστηθίζει ατάκες. Η αγαπημένη του φιγούρα είναι ο καπετάν Κίσσας και η αγαπημένη του παράσταση, που παρουσίασε και στους συμμαθητές του, είναι «Ο Καραγκιόζης και τα θηρία της κολάσεως». Μάλιστα, επιθυμεί να ασχοληθεί με τις παραστάσεις για πολλά χρόνια ακόμα.https://www.cretalive.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.