Κρήτη: Καταγγελίες για αισχροκέρδεια στις μάσκες

Ημερομηνία:

Με αφορμή την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, λόγω κορονοϊου, σε όλους τους κλειστούς χώρους, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ζητά άμεσα να ληφθούν μέτρα προστασίας από την αισχροκέρδεια στην προμήθεια των μασκών.

Η Ε.Π.Κ.Κρήτης εκφράζει την δυσαρέσκειά της για την άμεση υποχρεωτική εφαρμογή της, καθώς όπως τονίζει «ενώ βιώνουμε πάνω από δύο μήνες κορονοιο, δεν μας έγινε η σχετική ενημέρωση ,για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, στην καθημερινότητα μας».

Παράλληλα, ζητά από την κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας στα καταστήματα πώλησης μασκών, επιβάλλοντας το μέτρο της διατίμησης και ελεγχόμενης διανομής ενώ τέλος ζητά την δωρεάν διανομή τους σε κάθε οικογένεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , δεν αντιτίθεται στα μέτρα, ούτε των Υγειονομικών επιστημόνων, ούτε της Κυβέρνησης, στην χρήση μάσκας, όμως ,εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας, για την άμεση υποχρεωτική εφαρμογή της, διότι ενώ βιώνουμε πάνω από δύο μήνες κορονοϊό, δεν μας έγινε η σχετική ενημέρωση ,για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, στην καθημερινότητα μας, που σιγά σιγά παίρνει τον δρόμο της.

Παραταύτα, καλούμε την Κυβέρνηση, για των ελεγκτικών της μηχανισμών, να μεριμνήσει άμεσα ,για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας, στα καταστήματα πώλησης μασκών ,επιβάλλοντας το μέτρο της διατίμησης και ελεγχόμενης διανομης ,στο προϊόν αυτό, πράγμα που οφείλει να το κάνει για την προστασία των καταναλωτών, λόγω συγκυρίας, μια που η ίδια δεν φρόντισε την δωρεάν διανομή μασκών.

Σε κάθε οικογένεια, ιδιαίτερα σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, πράγμα που μπορεί ακόμα και τώρα να πράξει, αφού σε άλλες χώρες γίνεται».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το μυστικό Γερμανικό Στρατηγείο του Ηρακλείου –...

Υπόγειες στοές, καταφύγια και μυστικές εισόδους αποκαλύπτουν την κρυμμένη...

Μανώλης Χαρούλης: Ο πατέρας του Γιάννη Χαρούλη...

Από αντικείμενα της Σπιναλόγκας μέχρι λύρες από τσίγκο, το...

Το μυστικό Γερμανικό Στρατηγείο του Ηρακλείου –...

Υπόγειες στοές, καταφύγια και μυστικές εισόδους αποκαλύπτουν την κρυμμένη...

Μανώλης Χαρούλης: Ο πατέρας του Γιάννη Χαρούλη...

Από αντικείμενα της Σπιναλόγκας μέχρι λύρες από τσίγκο, το...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέο δίπλωμα οδήγησης: Τι αλλάζει και κάθε πότε ανανεώνεται

Στις 19 Ιανουαρίου 2033, καταργούνται οριστικά τα παλιά χάρτινα...

Δεν αντέχουν να σε βλέπουν να ανθίζεις; Τι είναι το σύνδρομο της ψηλής παπαρούνας

Όλοι θέλουν να είσαι καλά, αλλά όχι καλύτερα από...

Ο χαμένος τάφος της Κλεοπάτρας: Ένα βυθισμένο λιμάνι μας φέρνει πιο κοντά από ποτέ στην λύση του μυστηρίου

Η πρόσφατη ανακάλυψη ενός βυθισμένου λιμανιού κοντά στην Αλεξάνδρεια...

Ψηφιακή απειλή σε πρώτο πλάνο: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μετατρέπει τις φωνές αγαπημένων μας σε όπλα απάτης

Ο καθηγητής Μάριος Παπαευσταθίου προειδοποιεί για τις νέες μεθόδους...