Κρήτη:Περιπέτεια στη θάλασσα για το τουριστικό σκάφος

Εκτελούσε το δρομολόγιο από την Αγία Γαλήνη προς τον Πλακιά και τη Γαύδο

Βλάβη στην αριστερή προπέλα του τουριστικού ημερόπλοιου «Καλυψώ» προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής, όταν το σκάφος προσέκρουσε σε κορμό στην είσοδο του λιμανιού του Πλακιά.

Το σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια και με ίδια μέσα στο λιμάνι όπου και αποβίβασε τους 21 επιβάτες, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

Στη συνέχεια, το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου απαγόρευσε τον απόπλου του «Καλυψώ» μέχρις ότου να ελεγχθεί από τον αρμόδιο νηογνώμονα και να προσκομιστεί η βεβαίωση αξιοπλοΐας.

Στη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος επισημαίνονται τα εξής:

«Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου από τον Πλοίαρχο του τουριστικού ημερόπλοιου “ΚΑΛΥΨΩ” Ν.Χ. 240 ότι, ενώ το εν λόγω σκάφος εκτελούσε θαλάσσια εκδρομή από Αγία Γαλήνη προς Πλακιά και ν. Γαύδο, προσέκρουσε σε κορμό στην είσοδο του λιμένα Πλακιά δήμου Αγίου Βασιλείου, με αποτέλεσμα να υποστεί βλάβη η αριστερή προπέλα του σκάφους.

Το “ΚΑΛΥΨΩ” κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Πλακιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους 21 επιβάτες του, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί».https://www.cretalive.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.