Η Κρήτη ένα από Τα 4 ελληνικά νησιά που θα «πρασινίσουν» για τους Βρετανούς τουρίστες

Ημερομηνία:

Μια σειρά από ιδιαίτερα δημοφιλή τους Βρετανούς τουρίστες ελληνικά νησιά ενδέχεται να συμπεριληφθούν στην πράσινη λίστα σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Daily Telegraph.
Πρόκειται για τη Ρόδο, την Κρήτη, τη Ζάκυνθο και την Κω, τα οποία διαχωρίζονται υγειονομικά από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο υπουργός Μεταφορών Ρόμπερτς Κουρτς, δήλωσε στους βουλευτές ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μια τέτοια προσέγγιση “όπου είναι δυνατόν” καθώς προετοιμάζεται στις 7 Ιουνίου να αποκαλύψει την επόμενη λίστα προορισμών που θα μπορούσαν να προστεθούν στον πράσινο κατάλογο χωρίς καραντίνα στις αρχές του επόμενου μήνα.

Αυτό θα σήμαινε ότι τα νησιά των Καναρίων, των Βαλεαρίδων και τα ελληνικά νησιά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πράσινα, διαχωριζόμενα από τις ηπειρωτικές περιοχές της Ισπανίας και της Ελλάδας αντίστοιχα, ενώ ανοίγει επίσης ο δρόμος για άλλα νησιά της Καραϊβικής και της Μεσογείου να κηρυχθούν «ανοιχτά», χωρίς περιορισμούς για τους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο αναστάτωση σε χιλιάδες Βρετανούς έφερε η “σιωπηλή” απαγόρευση της κυβέρνησης να μην μετακινηθούν σε οκτώ περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων εξαιτίας της ινδικής μετάλλαξης. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν τέτοιες που η κυβέρνηση «απέσυρε» τις νέες οδηγίες συστήνοντας στους πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν μετακινούνται σε περιοχές όπως στο Μπόλτον στο Μάντσεστερ, στο Λέστερ και στον δήμο Χόνσλοου στο Λονδίνο .

Πηγή: ot.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η πρώτη αναγνώριση αποζημίωσης από το Δημόσιο...

Πρόκειται για ασθενή ο οποίος προσβλήθηκε από το σπάνιο...

Ένωσε Κρήτη και Μακεδόνες η γιορτή του...

Ξεχωριστή αίσθηση από τις αναφορές του προεξάρχοντος Αρχιεπισκόπου Κρήτης...

Η πρώτη αναγνώριση αποζημίωσης από το Δημόσιο...

Πρόκειται για ασθενή ο οποίος προσβλήθηκε από το σπάνιο...

Ένωσε Κρήτη και Μακεδόνες η γιορτή του...

Ξεχωριστή αίσθηση από τις αναφορές του προεξάρχοντος Αρχιεπισκόπου Κρήτης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει την δημιουργία θέσεων εργασίας, στηρίζοντας...

Δήμος Πλατανια : Ονοματοδοσία άλσους παλαιάς κρήνης Βουβών σε “Δημοτικό Άλσος Αντώνη Τσαπατάκη”

Ονοματοδοσία άλσους παλαιάς κρήνης Βουβών σε “Δημοτικό Άλσος Αντώνη...

Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού...

Επιδείνωση καιρού στην Κρήτη Πέμπτη 1 Μαΐου και Παρασκευή 2 Μαΐου 2025

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με...