Κροατικά ΜΜΕ κατηγορούν ΕΛ.ΑΣ και ΑΕΚ για τους χειρισμούς στην υπόθεση

Ημερομηνία:

Δριμεία κριτική στην ΑΕΚ αλλά και στην ΕΛ.ΑΣ. ασκούν τα κροατικά μέσα για την αιματηρή συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια που κατέληξε στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Ιστοσελίδες της χώρας, που σχεδόν από την πρώτη στιγμή, «έβλεπαν» Έλληνα και όχι Κροάτη χούλιγκαν πίσω από τη δολοφονία του 29χρονου, και κομψά ή προκλητικά προσπαθούν να αποφορτίσουν το κλίμα οργής για τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, κατηγορούν ΑΕΚ και ΕΛ.ΑΣ., τη μεν για «απόκρυψη» υλικού και τη δε που «το επιτρέπει».

Ειδικότερα, το jutarnji.hr διερωτάται γιατί η ΑΕΚ δεν δίνει τα πλάνα από τις κάμερες που βρίσκονται περιμετρικά του γηπέδου της στη Νέα Φιλαδέλφεια και επικαλούμενο τη δήλωση πτυχιούχου Νομικής γράφει: «Δεν καταλαβαίνω γιατί η ΑΕΚ δεν δίνει πλάνα από τις κάμερες στην αστυνομία. Δεν έχω ακούσει ποτέ η αστυνομία, όταν ερευνά μια δολοφονία, να λέει ότι μπορεί κάποιος να δώσει ή να μη δώσει αν δεν θέλει το υλικό από τις κάμερες».

«Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί η ΑΕΚ δεν θέλει να συνεργαστεί με την αστυνομία; Κατηγορούν για όλα τη Ντιναμό και είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική αστυνομία έχει παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό. Ομοίως, αντί να προσπαθήσουν να κατευνάσουν τις εντάσεις, άσκησαν πίεση στην UEFA να διώξει την Ντιναμό από την Ευρώπη» γράφει το vecernji.hr.

Το δημοσίευμα επικαλείται στοιχεία από «στενό κύκλο» που έφτασαν στα χέρια τους και αποδεικνύουν ότι η ΑΕΚ αρνείται να δώσει υλικό από τις κάμερες στην αστυνομία, επειδή στα πλάνα «φαίνονται οπαδοί της που είχαν συγκεντρωθεί και περίμεναν τους Bad Blue Boys […] με πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες, μολότοφ και μαχαίρια».

«Μάθαμε επίσης ότι επτά Κροάτες μαχαιρώθηκαν και τουλάχιστον δύο έχουν τραύματα από φωτοβολίδα. Αν και τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι Κροάτες τραυματίες έλαβαν φροντίδα, φαίνεται πως ήταν ψέματα, καθώς δεν τους έχει προσφερθεί ιατρική βοήθεια και βρίσκονται ακόμα υπό κράτηση. Η αστυνομία δεν θέλει να καταγράψει αυτά τα τραύματα, επειδή θα φανεί τότε ποιοι χρησιμοποίησαν τα μαχαίρια» καταγγέλλεται.

Διαψεύδει κατηγορηματικά η ΑΕΚ

Κατηγορηματικά διαψεύδει η ΑΕΚ τα περί άρνησής της να συνεργαστεί με την Ελληνική Αστυνομία και την «απόκρυψη» στοιχείων.

«Σε σχέση με το δημοσίευμα στην Κροατία, περιττό να πούμε μεν αλλά πρέπει, πως στερείται κάθε σοβαρότητας. Από την Τρίτη το πρωί όλο το διαθέσιμο υλικό από βίντεο από όλες τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν γύρω από το γήπεδο δικές μας ή μη, το έχει πάρει η αστυνομία. Το να γράφουν πως η ΑΕΚ δεν δίνει στην αστυνομία υλικό από βίντεο, είναι αχαρακτήριστο» αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της ΑΕΚ για τα κροατικά ΜΜΕ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

ΣτΕ: Και με τις παλαιού τύπου ταυτότητες...

Πολίτης προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας να ανασταλεί η απόφαση...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

ΣτΕ: Και με τις παλαιού τύπου ταυτότητες...

Πολίτης προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας να ανασταλεί η απόφαση...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Διακοπές ρεύματος: Δείτε πότε και πού θα κοπεί το ρεύμα την προσεχή βδομάδα

Για εργασίες στο δίκτυο της ΔΕΗ. Αρκετές αναμένεται να είναι...

Κρήτη:Παραμένουν και σήμερα 1/2/2026 ιδιαίτερα αυξημένες οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10).

Ενημέρωση και συστάσεις της Περιφέρειας Κρήτης για την προστασία...

Ηράκλειο : Ο Λευτέρης Αυγενάκης στα Εγκαίνια και στην Ονοματοδοσία του Ξενώνα «Βιργινία Μανασάκη»

Στα εγκαίνια και στην Ονοματοδοσία του Ξενώνα «Βιργινία Μανασάκη»...

Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ‘26

Με μια φαντασμαγορική βραδιά έγινε η τελετή έναρξης του...