Μεν. Μποκέας: « Δύο γειτονικά χωριά, Δαμάστα και Μάραθος, πλήρωσαν την αντιστασιακή δράση, το αδούλωτο φρόνημα και τη δίψα των κατοίκων για ελευθερία»

Ημερομηνία:

Τη μνήμη των εκτελεσθέντων σε Δαμάστα και Μάραθος τίμησε ο Δήμος Μαλεβιζίου

Τη μνήμη των 30 κατοίκων της Δαμάστας και των 19 του Μαράθου που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Αύγουστο του 1944, τίμησε σήμερα ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες και τους φορείς Δαμάστας και Μαράθου, παρουσία εκπροσώπων αρχών, φορέων, σωμάτων ασφαλείας, συγγενών των θυμάτων αλλά και κατοίκων των δύο χωριών.

«Δυο γειτονικά χωριά, Δαμάστα και Μάραθος, στο στόχαστρο των Ναζί. Δύο γειτονικά χωριά ενωμένα με μια κοινή μοίρα. Πλήρωσαν την αντιστασιακή δράση των κατοίκων τους, το αδούλωτο φρόνημα, τη δίψα για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Έπρεπε να ταπεινωθούν, να λυγίσουν, να κλάψουν, να τιμωρηθούν σκληρά. Το σαμποτάζ της Δαμάστας ήταν η αφορμή. Ο πραγματικός λόγος ήταν ότι οι Ναζί δεν μπορούσαν να ανεχτούν ανθρώπους περήφανους, ανθρώπους που αμφισβητούσαν την εξουσία και την ιδεολογία τους, ένοιωθαν αποστροφή προς εκείνους που δεν έσκυβαν το κεφάλι.» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή τις τελετές μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής της Δαμάστας και του Μαράθου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το μήνυμα του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη...

«Η σημερινή ημέρα είναι συνυφασμένη με τις θυσίες των...

Αύριο η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας...

Τον νέο ποιμενάρχη της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου θα...

Το μήνυμα του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη...

«Η σημερινή ημέρα είναι συνυφασμένη με τις θυσίες των...

Αύριο η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας...

Τον νέο ποιμενάρχη της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου θα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αρκτική: Ανθίζει και αυτό δεν είναι καλό σημάδι – Πώς η βλάστηση προειδοποιεί για την κλιματική αλλαγή

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι εξαιρετικά εμφανείς σε...

Μια ακόμη προανακριτική – παρωδία απλώς θα εμπεδώσει την κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς

Η κυβέρνηση θα πρέπει αναλογιστεί ότι το διακύβευμα είναι...

Αίτνα: Το ηφαίστειο εκρήγνυται ξανά – Σε επιφυλακή οι αρχές της Σικελίας

Η Αίτνα είναι το ψηλότερο και πιο ενεργό ηφαίστειο...

Το μήνυμα του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου για την Εργατική Πρωτομαγιά

«Η σημερινή ημέρα είναι συνυφασμένη με τις θυσίες των...