Μπλόκο στις αυξήσεις στα σουβλάκια βάζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ημερομηνία:

Την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκάλεσε η προαναγγελία αυξήσεων στο σουβλάκι, δεδομένου ότι η εναρμονισμένη πρακτική επιχειρήσεων για τον καθορισμό των τιμών πώλησης απαγορεύεται από τη νομοθεσία.

«Κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης της τιμής στο σουβλάκι από 1η Μάιου 2019, ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, εκκίνησε αυτεπάγγελτο έλεγχο στα πλαίσια του οποίου διερευνάται κατά πόσο οι αναφερόμενες στα εν λόγω δημοσιεύματα ενέργειες στοιχειοθετούν παραβάσεις των διατάξεων του Ν. 3959/2011 περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού», ανακοίνωσε συγκεκριμένα η Επιτροπή.

Όπως σημειώνει, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν 3959/2011 απαγορεύονται όλες οι συμφωνίες και εναρμονισμένες πρακτικές μεταξύ επιχειρήσεων και όλες οι αποφάσεις ενώσεων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ως αντικείμενο ή ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση, τον περιορισμό ή τη νόθευση του ανταγωνισμού στην Ελληνική Επικράτεια, και ιδίως εκείνες οι οποίες, μεταξύ άλλων, συνίστανται στον άμεσο ή έμμεσο καθορισμό των τιμών αγοράς ή πώλησης ή άλλων όρων συναλλαγής, καθώς και σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης των σχετικών διατάξεων, προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τι αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα της Ευρωπαίας...

Πώς περιγράφει την αφαίμαξη των επιδοτήσεων Τρεις «κτηνοτρόφοι» και 4...

Μανώλης Γλέζος – Λάκης Σάντας: Έτσι κατεβάσαμε...

Ο Λάκης Σάντας και ο Μανώλης Γλέζος αφηγούνται πώς...

Τι αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα της Ευρωπαίας...

Πώς περιγράφει την αφαίμαξη των επιδοτήσεων Τρεις «κτηνοτρόφοι» και 4...

Μανώλης Γλέζος – Λάκης Σάντας: Έτσι κατεβάσαμε...

Ο Λάκης Σάντας και ο Μανώλης Γλέζος αφηγούνται πώς...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι στην Κρήτη.

Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου...

Ηράκλειο:Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου...

Αλέξης Καλοκαιρινός:Αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή για το Ηράκλειο. Τα Τείχη επιστρέφουν στην πόλη

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Τα Τείχη επιστρέφουν στην πόλη» Το πλαίσιο, οι...