ΝΑΡ νΚΑ Χανίων:Εκδήλωση για τα 50χρονια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και έκθεση φωτογραφίας

Ημερομηνία:

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 11 Νοέμβρη στις 19:00 στην κεντρική εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου» στα Χανιά, που οργανώνει το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νΚΑ, στην Λέσχη Αναιρέσεις Χανίων (νεάρχου 41). «Η φλόγα των εξεγέρσεων του χθες να φωτίσει τις επαναστάσεις του σήμερα! Αγώνας για Ψωμί, Παιδεία, Ειρήνη, Ελευθερία!» Ομιλητές:
• Σήφης Καυκαλάς, συμμετείχε στην κατάληψη του Πολυτεχνείου
• Κωνσταντίνος Τσακιρόπουλος, , μέλος του ΚΣ της νΚΑ

*Στον χώρο θα λειτουργεί έκθεση ιστορικού της εξέγερσης του πολυτεχνείου από τις 14:00

Ως ΝΑΡ και νΚΑ φιλοδοξούμε να ανοίξουμε μια οργανωμένη και με διάρκεια «συνομιλία» με την ιστορία του Νοέμβρη σε όλα τα επίπεδα (κοινωνικο-οικονομικόπλαίσιο και αγώνες στην Ελλάδα και διεθνώς αλλά και πολιτισμός, τέχνη, αναζήτηση).
Καταρχήν γιατί έχουμε χρέος στη συλλογική μνήμη, να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Αλλά δεν θέλουμε μια μνήμη στείρα.
Σε μια περίοδο που η κρίση του ολοκληρωτικού καπιταλισμού καταστρέφει, δολοφονεί, αποξενώνει και χειραγωγεί αναζητούμε απαντήσεις που θα φωτίσουν το ρόλο του κοινωνικού και πολιτικού υποκειμένου που θα τον ανατρέψει, κάνοντας τη ζωή αξιοβίωτη. Θεωρούμε ότι οφείλουμε να συνδέουμε τα ιστορικά γεγονότα με το σήμερα, να τροφοδοτούν τη σκέψη και τη δράση μας.
Μας υποκινεί η αναγκαιότητα «να πάνε τα πράγματα αλλιώς», η αναζήτηση της στρατηγικής της επανάστασης και της κοινωνικής χειραφέτησης, του κομμουνισμού της εποχής μας να καθορίζει την τακτική, τον αγώνα για ειρήνη, ελευθερία και παιδεία.
Η Πρωτοβουλία ξεκίνησε όχι μόνο για να παρέμβουμε στην ιδεολογικο-πολιτική αντιπαράθεση που έχει ήδη ξεκινήσει. Στόχος και βαθύτερη επιδίωξή μας είναι να αναμετρηθούμε με τα ερωτήματα και τις απαντήσεις εκείνης της εποχής που αφορούν και στη συζήτηση στα πλαίσια της Αριστεράς, προβάλλοντας τα συμπεράσματά τους στη σημερινή μας δράση. Να βρούμε «αποδείξεις και υλικό» για να ορίσουμε ξανά τους δρόμους και τα υποκείμενα.
Επιδιώκουμε να συμβάλουμε σε διάλογο με δυνάμεις που αναζητούν αριστερά και ανατρεπτικά, ζητάμε τη συμμετοχή αγωνιστών του αντιδικτατορικού κινήματος που επιμένουν για νέα Πολυτεχνεία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Εκδήλωση τιμής για τον αείμνηστο Μίκη...

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στα Χανιά, προς τιμήν του...

Ενεργειακή αναβάθμιση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων...

Την ένταξη του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση 9ου Δημοτικού Σχολείου...

Χανιά: Εκδήλωση τιμής για τον αείμνηστο Μίκη...

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στα Χανιά, προς τιμήν του...

Ενεργειακή αναβάθμιση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων...

Την ένταξη του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση 9ου Δημοτικού Σχολείου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 3 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ποιους Αγίους τιμά σήμερα η Εκκλησία Σήμερα Κυριακή, 3 Αυγούστου,...

Χανιά: Εκδήλωση τιμής για τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη στο Ενετικό Λιμάνι

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στα Χανιά, προς τιμήν του...

Μαρία Σιδέρη: Η αγιογράφος που “διδάσκει” ιστορία με το πινέλο

Από τη Σαλαμίνα στην Κριμαία και στα παλάτια της...