Ο ΑΦΜ θα είναι ο μοναδικός αριθμός για όλες τις συναλλαγές με το κράτος

Ημερομηνία:

Ο ΑΦΜ γίνεται ο μοναδικός αριθμός στις νέες ψηφιακές ταυτότητες, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Όπως σημειώνει «έχουμε καταλήξει στην αξιοποίηση του ΑΦΜ, ως ενιαίου αριθμού ταυτοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι ο ΑΦΜ θα μετονομαστεί για τα φυσικά πρόσωπα καθώς θα πάψει να είναι αριθμός μόνο φορολογικού ενδιαφέροντος και θα καταστεί σταδιακά ο μοναδικός αριθμός που οι πολίτες θα χρησιμοποιούν στις αλληλεπιδράσεις τους με το κράτος αλλά και με τις επιχειρήσεις».

Ο κ. Πιερρακάκης δηλώνει ότι θα δημιουργηθεί η κατάλληλη ψηφιακή υποδομή ώστε κάθε πολίτης να αποκτήσει ψηφιακή υπογραφή μέσω της ταυτότητάς του και επίσης θα φέρει την ταυτότητα και στη συσκευή του κινητού τηλεφώνου του.

Στη συνέντευξη προαναγγέλλει, ακόμα, ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει να λειτουργεί η δήλωση γέννησης τέκνου μόνο στους χώρους των μαιευτηρίων, με αυτόματη πίστωση του επιδόματος γέννησης.

Αναφέρει, τέλος, ότι η δημοπράτηση του φάσματος του 5G θα έχει ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2020 και επισημαίνει ότι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, αφού καταβάλουν το σχετικό τίμημα για το φάσμα, θα πρέπει να προβούν γρήγορα στις σχετικές επενδύσεις για να περάσει η χώρα στην εποχή αυτών των δικτύων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπερασπίζεται σθεναρά την Ελλάδα...

Η Επιτροπή τόνισε ότι η στήριξη στην Ελλάδα δεν...

Ανησυχία για τη νέα παραλλαγή του ιού...

Σε επιφυλακή βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα λόγω των κρουσμάτων...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπερασπίζεται σθεναρά την Ελλάδα...

Η Επιτροπή τόνισε ότι η στήριξη στην Ελλάδα δεν...

Ανησυχία για τη νέα παραλλαγή του ιού...

Σε επιφυλακή βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα λόγω των κρουσμάτων...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ανησυχία για τη νέα παραλλαγή του ιού της γρίπης Α – Την αναγκαιότητα εμβολιασμού επαναλαμβάνουν οι ειδικοί

Σε επιφυλακή βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα λόγω των κρουσμάτων...

Δήλωση Ελένης Βατσινά για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Το βαθύ σεβασμό της προς τις Ένοπλες Δυνάμεις εκφράζει...

Βορίζια: Με εγγύηση 100.000€ και αυστηρούς όρους αφέθηκε ελεύθερος ο 23χρονος!

Ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 23χρονος από...