Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα αντιβιοτικού Fucidin σε χάπια

Ημερομηνία:

Η ανάκληση αποφασίστηκε λόγω της ύπαρξης μη κανονικών ευρημάτων, που δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές, σε παρτίδα ελέγχου σταθερότητας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχωρά στην ανάκληση μιας παρτίδας του γνωστού αντιβιοτικού Fucidin σε χάπια για δερματικές λοιμώξεις.

Όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), πρόκειται για την παρτίδα C97096 του Fucidin Tablet 250mg/tab x 12 tab. Η ανάκληση αποφασίστηκε λόγω της ύπαρξης μη κανονικών ευρημάτων, που δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές, σε παρτίδα ελέγχου σταθερότητας.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο, διευκρινίζει ο ΕΟΦ. Και προσθέτει πως αποφασίστηκε για να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση, στην οποία έχει ήδη προβεί η παρασκευάστρια εταιρεία του φαρμάκου.

Η εταιρεία ΛΕΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ Μ.Α. θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει τις συγκεκριμένες παρτίδες από την αγορά, προσθέτει.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών. Πρέπει τέλος να τίθενται υπόψη των υπηρεσιών, εφόσον ζητηθούν, καταλήγει.

 

ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καθεστώς σε κρίση

Η κυβέρνηση γαντζώνεται στην εξουσία. Όμως, έτσι απλώς βαθαίνει...

«Εφοδος» της ΑΑΔΕ στα κεντρικά του ΟΠΕΚΕΠΕ...

Στον έλεγχο της ΑΑΔΕ αναμένεται να περάσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ....

Καθεστώς σε κρίση

Η κυβέρνηση γαντζώνεται στην εξουσία. Όμως, έτσι απλώς βαθαίνει...

«Εφοδος» της ΑΑΔΕ στα κεντρικά του ΟΠΕΚΕΠΕ...

Στον έλεγχο της ΑΑΔΕ αναμένεται να περάσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ....
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Ελλάδα βγαίνει στο πεδίο: Οι χάρτες, τα πάρκα και η Chevron φέρνουν τετελεσμένα

Η Αθήνα επιχειρεί να ανακτήσει την πρωτοβουλία κινήσεων στην...

Εορτολόγιο 2 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Σάββατο, 2 Αυγούστου η Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με...