Ο Σεβ Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.Πρόδρομος στην Ενορία Χώνους Μυλοποτάμου

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΧΩΝΟΥΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
7 Ιανουαρίου 2023

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος το Σάββατο, 7η Ιανουαρίου 2023, εορτή της Συνάξεως του τιμίου ενδόξου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Κυριακής Χώνους Μυλοποτάμου, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ε΄ Αρχιερατικής Περιφερείας, Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Μυρθιανού και του Εφημερίου της Ενορίας Χώνους, Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Κουγιουμουτζάκη, συμπροσευχομένου του Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Σηφάκη, Προέδρου του Ιερατικού Συνδέσμου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Κατά τη Θεία Λειτουργία, στη μέση του Ναού βρισκόταν το σκήνωμα του εκδημήσαντος Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Θεοδωράκη, ο οποίος ήταν ο πρεσβύτερος στην ηλικία εκ των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και είχε διακονήσει ευόρκως την Εκκλησία επί σειρά δεκαετιών. Μάλιστα, ο μακαριστός π. Νικόλαος είχε τιμηθεί, προ ολίγου καιρού, με την ανωτάτη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας Κρήτης, τον Σταυρό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Τίτου, κατόπιν σχετικής προτάσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Προδρόμου και ομοφώνου Συνοδικής Αποφάσεως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόεδρος προέστη της εξοδίου ακολουθίας του μακαριστού ιερέως Νικολάου Θεοδωράκη, στην οποία έλαβαν μέρος δεκάδες κληρικοί από ολόκληρη την Κρήτη, τιμώντας το πρόσωπο του πολιού γέροντος. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να έχομε όλοι την ευχή και την πρεσβεία του μακαριστού π. Νικολάου στο Θρόνο του Θεού, προκειμένου η Αγία μας Εκκλησία να έχει πάντοτε καλούς και ευλογημένους ιερείς, αφοσιωμένους στην εκκλησιαστική τους αποστολή.
Μετά την εξόδιο ακολουθία, ο Σεβασμιώτατος, διερχόμενος από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, προσκύνησε στο Καθολικό της Μονής και παρεκάθισε μετά της αδελφότητος στη μοναστηριακή τράπεζα. Ο Επίσκοπός μας ξεναγήθηκε από τον Ηγούμενο, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Παρθένιο Καλυβιανάκη, στην υπό αναστήλωση πτέρυγα της Ιεράς Μονής και συνεχάρη για την όλη αναστηλωτική προσπάθεια τον π. Παρθένιο και τους καλούς του συνεργούς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.