Οι 4 κακές συνήθειες που πρέπει να «κόψετε» αν θέλετε να εξελιχθείτε

Πρόκειται για συμπεριφορές υπεύθυνες για το σαμποτάζ στον εαυτό σας χωρίς να το καταλαβαίνετε - Πώς να τις καταπολεμήσετε και να αλλάξετε ριζικά τη ζωή σας

Οι 4 κακές συνήθειες που πρέπει να «κόψετε» αν θέλετε να εξελιχθείτε

Νιώθετε κολλημένοι και πως δεν εξελίσσεστε στη ζωή σας; Είναι κάτι φυσιολογικό που λίγο-πολύ έχει συμβεί στον καθένα και υπάρχει λογική πίσω από αυτό.

Συχνά οι καθημερινές μας συνήθειες είναι που οδηγούν την πορεία της ζωής μας -και όχι οι μεγάλες και κρίσιμες αποφάσεις- αλλά μέσα σε αυτό το πλαίσιο η πλειοψηφία των ανθρώπων συνηθίζει να «σαμποτάρει» τον εαυτό της χωρίς καν να το καταλαβαίνει.

Για το σαμποτάζ αυτό, λοιπόν, υπεύθυνες είναι τέσσερις συμπεριφορές που, αν τους βάλετε «φρένο», μπορείτε να αλλάξετε ριζικά τη ζωή σας.

1) Scrollάρισμα στα social media

Το scrollαρισμα με τις ώρες στα feeds των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλες ψηφιακές πλατφόρμες έχει γίνει συνήθεια για πολλούς. Αυτή η συνήθεια, αν και ξεκινά ως μία απόδραση από την κουραστική καθημερινότητα, στην πραγματικότητα σπαταλά τον χρόνο σας και σας απομακρύνει από όσα συμβαίνουν γύρω σας και από το να ζήσετε την κάθε στιγμή. Μάλιστα, με τον ίδιο τρόπο επηρεάζει και τις σχέσεις καθώς σας απομακρύνει από τις διαπροσωπικές σχέσεις με τους φίλους και τους συντρόφους σας.

2) Η ρουτίνα

Σε πολλές περιπτώσεις, η ζωή μας εξελίσσεται σε μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία στην οποία ζούμε σε μοτίβα, χωρίς να ζούμε αληθινά και ουσιαστικά. Είναι εύκολο να παγιδευτούμε σε αυτή τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να ξεχνάμε να ζούμε πραγματικά. Ξεκινήστε να επιλέγετε συνειδητά και σκόπιμα τα πράγματα με τα οποία θα γεμίσετε τον χρόνο σας και πάψτε να ζήτε στον αυτόματο πιλότο κάνοντας διαρκώς τα ίδια πράγματα.

3) Αναβλητικότητα

Συχνά αναβάλλετε καθήκοντα και υποχρεώσεις, υποσχόμενοι στον εαυτό σας ότι θα τα κάνετε αύριο – μόνο που το αύριο δεν έρχεται ποτέ, όπως λέει μία παροιμία. Κάθε μεγάλο ταξίδι ξεκινάει με ένα μικρό βήμα. Αν έχετε στα σχέδια σας τη διεκπεραίωση ενός νέου project, ή μία νέα συνήθεια ή δεξίοτητα που θέλετε να μάθετε, η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε είναι τώρα. Καταπολεμήστε την αναβλητικότητα, διαιρώντας τα καθήκοντα σε μικρά βήματα και ολοκληρώνοντας ένα κάθε φορά. Η πρόοδος είναι σημαντικότερη από την τελειότητα.

4) Ο φόβος της αποτυχίας

Είναι συχνό φαινόμενο, πολλοί άνθρωποι να παγιδεύονται από τον φόβο της αποτυχίας. Δυσκολεύονται να πάρουν ρίσκα, να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο και γενικότερα να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους. Αυτός ο φόβος δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να περιορίζει και να εμποδίζει την εξέλιξη. Γι’ αυτό, λοιπόν, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αναγνωρίσετε πως είναι ο φόβος που σας κρατά πίσω και όχι η αποτυχία, γιατί και από τις αποτυχημένες προσπάθειες πάντα κάτι μαθαίνεις. Καταπολεμήστε τον λοιπόν, βγείτε από το comfort zone και… μεγαλουργήστε!

Τα σχόλια είναι κλειστά.