Οι κορυφαίες ασκήσεις για να ρίξετε την χοληστερίνη

Η υψηλή χοληστερίνη σας θέτει σε κίνδυνο για καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Ρίξτε άμεσα τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα σας μειώνοντας το βάρος σας και βάζοντας την άσκηση στη ζωή σας

Οι κορυφαίες ασκήσεις για να ρίξετε την χοληστερίνη

Εάν έχετε υψηλή χοληστερίνη, πιθανότατα ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους. Ένας ακόμη παράγοντας που συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η άσκηση.

Πόση άσκηση χρειάζεται για να μειωθεί η χοληστερίνη;

Το cardio είναι η καλύτερη άσκηση για τη μείωση της χοληστερίνης. Οι καρδιολόγοι συνιστούν να ασκείστε για τουλάχιστον 30 λεπτά, 5 έως 7 φορές την εβδομάδα.

Οι καλύτερες cardio ασκήσεις για τη μείωση της χοληστερόλης

*Γρήγορες βόλτες ή τρέξιμο

Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε τον διάδρομο, τρέχοντας. Στην πραγματικότητα, εάν δεν είστε συνηθισμένοι στο τρέξιμο, είστε υπέρβαροι ή έχετε προβλήματα με τις αρθρώσεις σας, θα μπορούσε να κάνει περισσότερο κακό στο σώμα σας παρά καλό. Ξεκινήστε με έναν εύκολο περίπατο γύρω από το τετράγωνο, μετά μια μεγαλύτερη βόλτα και μετά ένα αργό τρέξιμο. Όχι μόνο θα μειώσετε τη χοληστερίνη σας, αλλά θα «ρίξετε» και την αρτηριακή σας πίεση.

*Ποδηλασία

Όταν ήσασταν παιδί δεν χρειαζόταν να σκέφτεστε τα επίπεδα χοληστερίνης σας – αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι παραμένατε δραστήριοι κάνοντας συχνά ποδήλατο. Θυμηθείτε την ανεμελιά των παιδικών σας χρόνων και καβαλήστε ένα ποδήλατο για να μειώσετε τη χοληστερίνη. Η ποδηλασία μπορεί να κάψει τόσες θερμίδες όσες και το τζόκινγκ, αλλά είναι πιο ήπια με τα γόνατά σας.

*Κολύμπι

Εάν το περπάτημα, το τρέξιμο και η ποδηλασία δεν είναι για εσάς, το κολύμπι μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημά σας εξίσου αποτελεσματικά. Όταν κάνετε μερικούς γύρους στην πισίνα, γυμνάζετε ολόκληρο το σώμα σας και το κάνετε με τρόπο που είναι σχεδόν θεραπευτικός. Το κολύμπι είναι εξαιρετικό για τη γενική υγεία της καρδιάς και μέρος αυτού είναι η μείωση της χοληστερίνης σας.

*Γιόγκα

Τα καλά νέα για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται τόσο για το cardio είναι ότι και η γιόγκα μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης. Ωστόσο, για να έχετε καρδιαγγειακά οφέλη, πρέπει να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό. Η γιόγκα είναι επίσης εξαιρετική για αύξηση της ευελιξίας και βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Πώς να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης για τη μείωση της χοληστερόλης

Εάν είστε νέος σε ένα πρόγραμμα άσκησης, ξεκινήστε με μικρό χρονικό διάστημα και σιγά-σιγά αυξήστε το. Χαμηλά και αργά, σε όλη τη διαδρομή. Ξεκινήστε με μια άσκηση διάρκειας 15 λεπτών και στη συνέχεια αυξήστε το χρόνο σε έως και 30 λεπτά άσκησης κάθε μέρα. Ο βέλτιστος στόχος είναι να επιτύχετε περίπου 200 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

  • Πίνετε νερό όταν διψάτε και θυμηθείτε ότι σε συνθήκες ζέστης ή υγρασίας μπορεί να χρειαστεί να πίνετε ακόμα περισσότερο νερό για να διατηρηθείτε ενυδατωμένοι.
  • Φορέστε sneakers ή φλατ παπούτσια με κορδόνια, που έχουν καλή στήριξη.
  • Κάντε την άσκηση τακτικό μέρος του υγιεινού τρόπου ζωής σας και προσπαθήστε να ασκείστε την ίδια ώρα κάθε μέρα, ώστε να σας γίνει συνήθεια.
  • Ζητήστε από την οικογένεια και τους φίλους σας να ενωθούν για να σας βοηθήσουν να έχετε κίνητρα και να παραμένετε υγιείς.
Προφυλάξεις:
  • Πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης, ειδικά εάν η χοληστερίνη σάς θέτει σε πιο άμεσο κίνδυνο για καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό.
  • Εάν αισθανθείτε πόνο στο στήθος, δύσπνοια, ζάλη ή ζαλάδα κατά τη διάρκεια της άσκησης, σταματήστε αμέσως.

Τα σχόλια είναι κλειστά.