Οι πρώτες χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών προς το Δήμο Μαλεβιζίου

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των οικιών που επλήγησαν από μηχανικούς του Δήμου
Με βάση τις δεσμεύσεις που δόθηκαν από το κυβερνητικό κλιμάκιο στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου την Κυριακή 16 Οκτωβρίου ήδη έχουν εγκριθεί για το Δήμο Μαλεβιζίου οι πρώτες χρηματοδοτήσεις για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές και συγκεκριμένα:
• 400.000 ευρώ με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία.
• 200.000 από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη προς τη ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου για την αποκατάσταση ζημιών των υδρευτικών υποδομών/δικτύων ύδρευσης περιοχής αρμοδιότητάς της από την κακοκαιρία της 15ης Οκτωβρίου 2022, που έπληξε την ευρύτερη περιοχή.
• 37.200 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη για την πρόσληψη Ειδικού Συμβούλου στη ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου για την καταγραφή των ζημιών και την συγκρότηση τεχνικών δελτίων αποκατάστασης.
Επίσης ο Δήμος Μαλεβιζίου με μεικτά κλιμάκια ολοκλήρωσε τις καταγραφές ζημιών σε οικίες που προκάλεσε η κακοκαιρία προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών. Συνολικά έγινε έλεγχος σε 91 οικίες σε Αγία Πελαγία, Παλαιόκαστρο, Λυγαριά, και Γάζι εκ των οποίων οι 52 αφορούν πρώτη κατοικία.
Συνεργεία του Δήμου Μαλεβιζίου, εθελοντές αλλά και ιδιωτικά συνεργεία που έχουν μισθωθεί από το Δήμο συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν καθώς και του καθαρισμού επιχειρήσεων και οικιών από λάσπες και φερτά υλικά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: «Το ανθρώπινο πρόσωπο της...

Την Τετάρτη 7 Μαΐου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί...

Ηράκλειο:Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας έκανε...

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, και ο Αντιπρόεδρος του...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: «Το ανθρώπινο πρόσωπο της...

Την Τετάρτη 7 Μαΐου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί...

Ηράκλειο:Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας έκανε...

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, και ο Αντιπρόεδρος του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αυξημένος ο ρόλος της τεχνολογίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών

ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ DRONES ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ...

Στον «αέρα» και τα πολυδιαφημισμένα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

“Έξι μήνες τώρα, δεν έχουμε εισπράξει ούτε ένα ευρώ”...