Ολοκήρώθηκαν τα σεμινάρια της Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης

Ημερομηνία:

Στα πλαίσια της υπό δημιουργία Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης, τα ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με την υποστήριξη της εταιρείας ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, διοργάνωσαν το Σεμινάριο Αρτοποιίας: «Γερμανικά ψωμιά από καταξιωμένους Γερμανούς Master Bakers», από 1 έως 6 Απριλίου 2019.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να εμβαθύνει στις τεχνικές παραγωγής ψωμιού της γερμανικής σχολής αρτοποιίας καθώς και στα κυριότερα και ευρέως διαδεδομένα είδη ψωμιού της Γερμανίας.

Μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή των εκπαιδευομένων στις διαδικασίες προετοιμασίας και εκτέλεσης των συνταγών, έγιναν κατανοητές οι παραδοσιακές αλλά και οι σύγχρονες τεχνικές αρτοποίησης, ενώ παράλληλα έγινε και θεωρητική κατάρτιση.Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τον master baker Tobias Pfaff της σχολής Württembergische Bäckerfachschule Akademie Deutsches Bäckerhandwerk της Στουτγκάρδης και με τη βοήθεια των τεχνολόγων τροφίμων Διαμαντή Παπαπαναγή και Αντώνη Αλεξανδρίδη. Η θεματολογία περιλάμβανε: Ψωμιά σταρένια και σίκαλης, Ψωμιά αρχαίων σπόρων, Ειδικά αρτοσκευάσματα. Οι συμμετέχοντες έλαβαν πιστοποίηση από την γερμανική σχολή.

Το σεμινάριο το οποίο παρακολούθησαν 40 επαγγελματίες αρτοποιοί από την Κρήτη άφησε την καλύτερη εντύπωση στους συμμετέχοντες και το ραντεβού ανανεώθηκε για τα επόμενα σεμινάρια μέσα στο 2019.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλει:Συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 5ο Φεστιβάλ...

Mε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:”Πλούσιο” και το φετινό πρόγραμμα...

"Πλούσιο" και το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του...

Ηράκλει:Συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 5ο Φεστιβάλ...

Mε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:”Πλούσιο” και το φετινό πρόγραμμα...

"Πλούσιο" και το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες – Ποιά θα είναι η απώλεια για τον τουρισμό στην Κρήτη

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...

Απόδραση 25χρονου πακιστανού από την Αγροτική Φυλακή Αγιάς – Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες

Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες αλλά προτίμησε να… αποδράσει....

Χανιά: Απόδραση 25χρονου κρατούμενου από τις Αγροτικές φυλακές Αγιάς

Η απόδραση του 25χρονου από το Πακιστάν έγινε αντιληπτή...