Παρέμβαση Εισαγγελέα για την φασιστική συμπεριφορά του γνωστού ΠΑΟΚτζή

Παρέμβαση Εισαγγελέα για την φασιστική συμπεριφορά του γνωστού ΠΑΟΚτζή

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Στέφανου Ζαρκαντζιά, παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό, ενώ θα αναζητηθεί ο μετανάστης προκειμένου να καταθέσει, όπως επίσης και το πλήρες περιεχόμενο του βίντεο, που προκάλεσε σάλο, για να εξεταστεί ενδελεχώς.

Την προκαταρκτική εξέταση θα κληθεί να φέρει εις πέρας το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της διεύθυνσης ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Τα όποια αδικήματα προκύψουν από την έρευνα είναι σε συνάρτηση με τον αντιρατσιστικό νόμο.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο βίντεο, του οποίου και δεν είναι γνωστή η ημερομηνία λήψης, αναρτήθηκε στα social media και αναδημοσιεύθηκε από τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ3, Σερίφ Μεχμέτ, ο οποίος αργότερα «το κατέβασε», θέλοντας να κατευνάσει τα πνεύματα για τον «ντόρο» που προκλήθηκε, κατά δήλωσή του.

Συγκεκριμένα, με μήνυμά του στα social media, ο κ. Μεχμέτ αναφέρει:

«Με αφορμή τον ντόρο που ξέσπασε μετά από ανάρτηση μου με ένα βίντεο που δείχνει τον εξευτελισμό ενός ανθρώπου…θέλω να διευκρινίσω ότι δεν έχω κάτι προσωπικό με κάποιον ούτε έχω σκοπό να στοχοποιήσω κάποιον.

Αυτές οι συμπεριφορές ας προβληματίσουν αυτούς που σχετίζονται με «οπαδικά». Είναι απαράδεκτες απ’ όπου και αν προέρχονται.

Επειδή πήρε μεγάλες διαστάσεις το κατέβασα το βίντεο για να μην δημιουργηθεί η εντύπωση ότι σχετίζομαι με κάποια ομάδα.

Δεν υπήρξα ποτέ οπαδός, παραμένω πιστός στις ηθικές αρχές μου όπως και στις αρχές της δημοσιογραφίας τηρώντας αυστηρά τον κώδικα δεοντολογίας ως επαγγελματίας δημοσιογράφος. Αυτές οι συμπεριφορές ας προβληματίσουν γενικότερα από όπου και αν προέρχονται».

Τα σχόλια είναι κλειστά.