Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης καταδικάζει τον προπηλακισμό υπαλλήλων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων από διαμαρτυρόμενους κατοίκους για την κατολίσθηση στο Φαράγγι του Κοτσιφού

Με αφορμή τη χθεσινή παρουσία -διαμαρτυρία πολιτών – κατοίκων του νότιου Ρεθύμνου και των περιοχών της δημοτικής ενότητας Φοίνικα, μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στις 13 Μαρτίου στο φαράγγι του Κοτσιφού, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης σύσσωμη, πολιτική ηγεσία και προσωπικό, εξέδωσε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση:

« Οι Υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης καθημερινά καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετήσουν τους συμπολίτες μας με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη νομιμότητα και το σεβασμό στον άνθρωπο. Χτες, κάτοικοι από την περιοχή της δημοτικής ενότητας Φοίνικα, προσήλθαν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, κάποιοι εξ’ αυτών με τρόπο και διαθέσεις, τουλάχιστον, ανάρμοστες απέναντι στους εργαζόμενους. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές και καταδικάζονται απερίφραστα από όλους μας, διότι ούτε λύνουν κάποιο πρόβλημα και κυρίως γιατί δεν τιμούν τη Δημοκρατία μας.
Η κατολίσθηση στο Φαράγγι του Κοτσιφού αφορά τόσο την ασφάλεια των πολιτών όσο και την εν γένει ανάπτυξη του τόπου μας, ενόψει μάλιστα της έναρξης της τουριστικής περιόδου και η εύρεση μιας βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης λύσης αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης. Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την Τεχνική Υπηρεσία και ενημερώθηκαν οι αρχές και οι κάτοικοι της περιοχής για τα επόμενα βήματα. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η μελέτη, η οποία πρόκειται να παραδοθεί σύντομα, από το μελετητικό γραφείο, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια είναι η ενδεδειγμένη λύση, ώστε το φαράγγι να ανοίξει το συντομότερο δυνατό και η διέλευση να είναι ασφαλής για τους πολίτες.

Το αργότερο, μάλιστα, ως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η μελέτη θα είναι έτοιμη και θα παραδοθεί, ενώ η Περιφέρεια έχει επισπεύσει τις διαδικασίες για τη χρηματοδότηση του έργου.
Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και οι αρμόδιες Υπηρεσίες της αγωνιούν και αγωνίζονται για να ανοίξει χωρίς καθυστέρηση, αλλά με ασφάλεια το Φαράγγι του Κοτσιφού και οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία και με όσα ορίζει η ο Νομοθεσία και η Επιστήμη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.