Πως να τον γοητεύσετε στο πρώτο ραντεβού

Πως να τον γοητεύσετε στο πρώτο ραντεβού

Αν οι καρδιές από μπισκότα και κουτιά με σοκολατάκια δεν σας αρκούν για να γοητεύσετε το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει μην ανησυχήσετε η επιστήμη είναι στο πλευρό σας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να υιοθετήσετε πέντε μικρές συνήθειες που όπως έχουν αποδείξει οι μελέτες έχουν σπουδαία αποτελέσματα και υπόσχονται έρωτα με την πρώτη ματιά.

Πιείτε ζεστό καφέ και μη φάτε παγωτό στο πρώτο ραντεβού

Σύμφωνα με τον John Bargh ψυχολόγο από το Yale υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα στη θερμοκρασία του σώματος και την προσωπικότητα μας. Σύμφωνα με τις μελέτες του όταν το σώμα μας είναι ζεστό τείνουμε να συμπεριφερόμαστε με μεγαλύτερη θερμότητα και στους άλλους. Ως εκ τούτου, εάν θέλετε το πρώτο σας ραντεβού να απογειωθεί παραγγείλετε ζεστά ροφήματα και καυτά πιάτα αποφεύγοντας οτιδήποτε θα μπορούσε να σας παγώσει.

Να είστε θετικοί

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη το 2010 σε ομάδα 2.100 φοιτητών απέδειξε ότι οι άνδρες προτιμούν τις θετικές γυναίκες. Το δείγμα χωρίστηκε σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη ομάδα δόθηκαν φωτογραφίες με ελκυστικές γυναίκες, στη δεύτερη εικόνες και πληροφορίες με θετικά στοιχεία για την προσωπικότητα τους και στην τρίτη αντίστοιχες φώτο με αρνητικά στοιχεία. Οι γυναίκες που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους προτίμησης ήταν αυτές που είχαν θετικά χαρακτηριστικά.

Ακούστε τον σύντροφό σας

Μελέτη σε 373 ζευγάρια που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν απέδειξε ότι τα ζευγάρια εκείνα που συζητούσαν τα θέματα τους ήρεμα ακούγοντας ο ένας τον άλλον είχαν λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν από ότι τα ζευγάρια που δεν το έκαναν αυτό.

Το γεγονός αυτό το επιβεβαίωσε στο Business Insider και ο ψυχοθεραπευτής Gary Neuman, ο οποίος δήλωσε πως το κλειδί στον έρωτα είναι η ικανότητα να ακούμε.

Να κοιτάζεστε στα μάτια

Το 1970 ο Zick Rubin, κοινωνικός ψυχολόγος, πραγματοποίησε μια μελέτη σε 158 ζευγάρια φοιτητών. Παρατηρώντας πόσο πολύ χρόνο ξοδεύουν σε οπτική επαφή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερο οι ερωτευμένοι κοιτάζονται στα μάτια τόσο ισχυρότερη είναι η σχέση τους.

Πείτε ευχαριστώ

Μια μελέτη που έγινε το 2010 απέδειξε ότι τα άτομα που λένε ευχαριστώ στο σύντροφό τους αισθάνονται πιο κοντά σε αυτόν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.