Ψυχρολουσία για την ΕΠΟ από την ΟΥΕΦΑ, παρεμβαίνει για τον Αρη 

Το θέμα της έφεσης του επικεφαλής του αρμοδίου τμήματος της ΕΠΟ, Βασίλη Σαράκη κατά της ευρωπαϊκής αδειοδότησης του Αρη έφτασε μέχρι την ΟΥΕΦΑ, άλλωστε προηγήθηκε και καταγγελία της ομάδας της Θεσσαλονίκης εναντίον της ΕΠΟ. Για αυτό και το τηλεφώνημα από τη Νιόν της Ελβετίας στο Πάρκο Γουδή έφερε… ψυχρολουσία.

Πιο συγκεκριμένα, ήταν «καταπέλτης»! Η ΟΥΕΦΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκε, ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι θα αναλάβει η ίδια την υπόθεση του φακέλου αδειοδότησης του Αρη. Με τον τρόπο αυτό κρίνεται ότι «άδειασε» την ΕΠΟ, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι «παγώνει» και η έφεση του Σαράκη. Κατά άλλες πληροφορίες, δεν πρόκειται να την υποστηρίξει, όμως δεν έχει σημασία καθώς όλα θα περάσουν από το «μικροσκόπιο» της ΟΥΕΦΑ.

Στο Αρη υπάρχει αισιοδοξία. Προηγήθηκε ανάρτηση πανηγυρικής φωτογραφίας του Καρυπίδη, μετά από ματς με την ΑΕΚ και ακολούθησε η ακύρωση του χθεσινού (21/5) ραντεβού του ερασιτέχνη Αρη με τους πολιτικούς της Θεσσαλονίκης και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», επειδή κρίθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει, εξαιτίας των εξελίξεων.

Όλα αυτά δεν αποκλείεται να έχουν συνέπειες για την ΕΠΟ. Η αδειοδότηση των ομάδων γίνεται με την αιγίδα του ΟΥΕΦΑ και αν η ομοσπονδία έκανε… φάουλ, τότε κινδυνεύει να της αφαιρεθεί αυτή η αρμοδιότητα. Προηγήθηκε, με το οργανόγραμμα Φιλιππούση, η υποβάθμιση της Διεύθυνσης Αδειοδότησης σε τμήμα, με την καθαίρεση του διευθυντή Γιώργου Δημητρίου σε απλό υπάλληλο.

Αν κριθεί ότι σωστά απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό η εισήγηση του Σαράκη και σύννομα ο Αρης έλαβε άδεια, τότε θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου για την ΕΠΟ. Να μην ξεχνάμε ότι η ομοσπονδία εκτέθηκε και με την υπόθεση αδειοδότησης των ομάδων της Σούπερ Λίγκας 2 από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και αναφερόμαστε στη δικαίωση της ΑΕΛ που στη συνέχεια έκανε καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ κατά των Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρη, ζητώντας την έκπτωσή τους και κατά των Μπάρτζη (σ.σ. επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ), Σαράκη. Η υπόθεση εκδικάστηκε και αναμένεται η απόφαση.

Αν ο Αρης δικαιωθεί από την ΟΥΕΦΑ και επιβεβαιωθεί ότι καλώς έλαβε αδειοδότηση για την Ευρώπη, σύμφωνα με την λογική δεν πρέπει να παραιτηθεί ο Βασίλης Σαράκης που έκανε έφεση εναντίον του; Δεν πρέπει να παραιτηθεί και ο προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας Νίκος Μπάρτζης και ο προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής Ιάκωβος Φιλιππούσης που έφτιαξε το οργανόγραμμα, με βάση το οποίο ο Σαράκης έγινε επικεφαλής του τμήματος αδειοδότησης;

Τα σχόλια είναι κλειστά.