Ρέθυμνο:Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς για το Νοσοκομείο Ρεθύμνης

Ημερομηνία:

Αγαπητοί συμπολίτες

Πάρα πολλοί γιατροί παραιτούνται η αρνούνται να δεχθούν μόνιμη θέση στο νοσοκομείο μας, αδυνατώντας να αντέξουν το βάρος της εργασίας και κυρίως την έλλειψη προοπτικής βελτίωσης. Από τους 6 παθολόγους εδώ και πάνω από 9 μήνες έχουμε 3 (εκ των οποίων η μια επικουρικός για ένα χρόνο), οι αναισθησιολόγοι είναι 2, και τα Επείγοντα έχουν οριακή στελέχωση με 3 μόνιμους και 1 επικουρικό γιατρό που θα φύγει τον άλλο μήνα.

Θυμίζουμε ότι τακτικά χειρουργεία δεν γίνονται εδώ και 6 μήνες και κάποια επείγοντα όπως κατάγματα διακομίζονται. Το παθολογικό εξωτερικό ιατρειο δεν λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο, ασθενείς που έχουν νοσηλευθεί δεν μπορούν να επανεξεταστούν, γνωματεύσεις αναπηρίας δεν δίνονται. Πολλά αλλά τμήματα του νοσοκομείου λαθροβιούν με οριακή στελέχωση.

Οι γιατροί τόσο καιρό έχουν υπερβάλει εαυτόν συνεχίζοντας τη λειτουργία των κλινικών και επιπλέον οργανώνοντας με αυτό το λιγοστό προσωπικό την κλινική για τον κορωνοιό. Οι εμβαλωματικές λύσεις που αγωνιωδώς εφαρμόζονται με μετακινήσεις τελευταίας στιγμής γιατρών από γειτονικούς νόμους στοχεύουν αποκλειστικά στην κάλυψη των εφημεριών με την έννοια της «διαχείρισης» μέχρι την επόμενη μέρα, ενώ δεν συμπεριλαμβάνουν καμία πρόβλεψη για την πρωινή εργασία.

Αποτέλεσμα να θεωρείται ότι τα προβλήματα έχουν λυθεί υποβαθμίζοντας το νοσοκομείο σε εφημεριακό – διακομιστικό κέντρο. Ούτως η άλλως και αυτές οι προσωρινές λύσεις σιγά σιγά εξαντλούνται. Οι τελευταίες απαντήσεις που έχουμε λάβει από τη διοίκηση και την 7η υγειονομική περιφέρεια συμπεριλαμβανομένης και της απογοητευτικής στάσης του δημοτικού συμβουλίου στην αγωνιώδη έκκληση της Ένωσης μας είναι του τύπου. «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο», «Εσείς τρομάζετε τον κόσμο με την εικόνα που δίνετε για το νοσοκομείο» «Αυτή είναι η κατάσταση- take it or leave it» «εντέλλεσθε» να κάνετε επιπλέον εφημερίες.

Τα αιτήματα μας είναι:
• Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων με κίνητρα άγονου
• Νέο οργανισμό εναρμονισμένο με τις πραγματικές ανάγκες
• Έγκαιρη κάλυψη πρωινής λειτουργίας και εφημεριών των κλινικών
• Σοβαρή αναβάθμιση του μισθού

Αγαπητοί συμπολίτες η κατάσταση στο νοσοκομείο δεν είναι στο «παρά πέντε» αλλά στο «και πέντε». Νοσοκομείο χωρίς παθολογική κλινική,χωρίς αναισθησιολογικό,χωρίς τακτικά χειρουργεία δεν υπάρχει. Είναι ώρα να δούμε όλοι που βρισκόμαστε, να σκεφτούμε τι είδους νοσοκομείο θέλουμε, πως θα υποστηρίξουμε υγειονομικά τον τουρισμό μας και να επανεξετάσουμε την ετοιμότητα μας στο ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνάντηση του Δημάρχου Ρεθύμνης με τη...

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο...

Ρέθυμνο:Το 11ο Φεστιβάλ Αντίβαρο παρουσιάζει ΄΄Ηλιοβατούσα Άνοιξη...

ΤΟ 11Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΤΙΒΑΡΟ 2026 παρουσιάζει Ηλιοβατούσα Άνοιξη Μαύρα...

Συνάντηση του Δημάρχου Ρεθύμνης με τη...

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο...

Ρέθυμνο:Το 11ο Φεστιβάλ Αντίβαρο παρουσιάζει ΄΄Ηλιοβατούσα Άνοιξη...

ΤΟ 11Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΤΙΒΑΡΟ 2026 παρουσιάζει Ηλιοβατούσα Άνοιξη Μαύρα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: «Κάθε βήμα και ένα πρόβλημα» για παιδιά και γονείς

Η καθημερινότητα για δύο μητέρες παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες,...

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους 121.000 αγρότες ειδικού καθεστώτος

Οι δικαιούχοι αγρότες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους...

Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου, αναβάλλεται επ’ αόριστον η εκδίκαση της υπόθεσης

Τι σημαίνει η απόφαση από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας. Δεκτή...

Υπέρταση: Τι συμβαίνει και δεν μειώνεται, πού κρύβεται η λύση

Μεγάλη αμερικανική μελέτη αποκάλυψε ότι πάνω από το ¼...