Ρέθυμνο:Στην Αθήνα ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ για την γενική συνέλευση σχετικά με το πόσιμο νερό

Συμμετοχή Δημάρχου Ρεθύμνης και Προέδρου ΕΔΕΥΑ στη Γενική Συνέλευση και τη συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης καθώς και σε εθνική επιτροπή για εναρμόνιση Ελλάδας με ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με το πόσιμο νερό

Στην Αθήνα θα βρίσκεται το επόμενο διήμερο (11-12/11/21) ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης της χώρας κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης προκειμένου να συμμετάσχει σε συνεδριάσεις που αφορούν θέματα της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Ειδικότερα το πρωί της Πέμπτης 11 Νοεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Ρεθύμνης με τις ιδιότητες του Προέδρου της ΕΔΕΥΑ και του εκπροσώπου της ΚΕΔΕ, θα συμμετάσχει στη 2η Συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας η οποία έχει επιφορτιστεί με το έργο της εναρμόνισης της χώρας μας με την ευρωπαϊκή οδηγία ΕΕ 2020/2184, η οποία αφορά την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο κ. Μαρινάκης θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕΥΑ στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστούν υπηρεσιακά θέματα, πρακτικά αποφάσεων και θα τεθούν προς έγκριση εισηγήσεις της Γενικής Συνέλευσης Ε.Δ.Ε.Υ.Α..

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος θα προεδρεύσει στη Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΥΑ, στην οποία θα εκπροσωπηθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλων Υπουργείων, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι κρατικών φορέων και εκπρόσωποι των ΔΕΥΑ απ’ όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης θα τεθούν επείγοντα θέματα που ταλανίζουν τη λειτουργία της ΕΔΕΥΑ και των κατά τόπους Δ.Ε.Υ.Α σε εθνικό επίπεδο όπως είναι η υποστελέχωση των επιχειρήσεων, η ενεργειακή κρίση και το υψηλό ενεργειακό κόστος λειτουργίας των ΔΕΥΑ, η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των ΔΕΥΑ και η προετοιμασία τους για την ορθή και αποτελεσματική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων και πιο συγκεκριμένα, εκτός του Προγράμματος ΥΠ.ΕΣ «Αντώνης Τρίτσης» που είναι ήδη σε εξέλιξη, του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της απουσίας του Δημάρχου θα τον αναπληρώνει στα υπηρεσιακά του καθήκοντα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ.Ρ κ. Στέλιος Σπανουδάκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.