Σ. Φάμελλος: “Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι εθνικά υπεύθυνη στάση”

Σ. Φάμελλος: “Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι εθνικά υπεύθυνη στάση” . “Προπαγάνδα της κακιάς ώρας σε βάρος των εθνικών συμφερόντων» χαρακτήρισε ….

“Προπαγάνδα της κακιάς ώρας σε βάρος των εθνικών συμφερόντων» χαρακτήρισε τη στάση της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης απέναντι στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον Flash Radio 99.4.

Ιδιαίτερα στηλίτευσε την υποκριτική στάση τόσο του αρχηγού της ΝΔ, κ. Μητσοτάκη, όσο και της αρχηγού του ΚΙΝΑΛ, κ. Γεννηματά, διότι επιλέγουν για μικροκομματικούς λόγους να αποκρύπτουν ότι μια σειρά ζητήματα, όπως το ονοματολογικό, επιλύονται κατά τρόπο απόλυτο και οριστικό και μάλιστα erga omnes από τη συνθήκη των Πρεσπών, όπως διαχρονικά επεδίωκε η χώρα μας.

Επιπλέον, ο Σωκράτης Φάμελλος εκτίμησε ότι η ένταση η οποία επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό συνδέεται με ζητήματα όπως “ότι το 2019 είναι χρονιά εκλογών, ότι το σενάριο της αριστερής παρένθεσης δεν υλοποιήθηκε, ότι δεν πέτυχε κανένα σχέδιο υπονόμευσης της κυβέρνησης, αλλά και ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αποκαλυφθούν σκάνδαλα του δικομματισμού, ιδιαίτερα στο θέμα της Novartis”.

“Πρόκειται για τακτικισμούς της αντιπολίτευσης γύρω από την ονοματολογική συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων”, συνέχισε ο Αν. ΥΠΕΝ, σημειώνοντας ότι η ΝΔ ενόψει των αυτοδιοικητικών και των βουλευτικών εκλογών “παίζει με ένα πατριωτικό και εθνικό ζήτημα, ενώ δεν είναι στ’ αλήθεια η άποψή της αυτή. Την μεγαλύτερη αλήθεια την έχει πει ο κ. Θεοδωράκης, ότι δηλαδή ενδόμυχα όλοι εύχονται να περάσει η Συμφωνία. Και βέβαια, ο κ. Μητσοτάκης φοβάται μην πέσει στα χέρια του αυτή η καυτή πατάτα”.

“Ο τακτικισμός και η υποκρισία της ΝΔ είναι προφανείς όταν διαπιστώσει κανείς ότι άλλα λένε τα στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, άλλα ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή και άλλα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όπου ανήκουν.

Αν θέλει να είναι κανείς ειλικρινής και αποκαλυπτικός, ας ρωτήσει τους βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, ή τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα αν συμφωνούν με τη θέση της ΝΔ που τη διαπραγματεύτηκε και ως κυβέρνηση – δηλαδή τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό – ή αρνούνται την οποιαδήποτε χρήση του όρο Μακεδονία.

Εύκολα θα διαπιστωθεί ότι παίζουν ένα παιχνίδι με τρεις γραμμές, μία στη Θεσσαλονίκη, μία στην Αθήνα και μία στο εξωτερικό. Όμως δεν μπορείς να παίζεις παιχνίδια με εθνικά ζητήματα”, σχολίασε ο Αν. ΥΠΕΝ.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει πίσω στην Ελλάδα το όνομα Μακεδονία και στην πΓΔΜ το όνομα Βόρεια Μακεδονία. “Στο θέμα του ονόματος, είναι συντριπτική η δική μας επιβεβαίωση.

Ωστόσο, όχι σε βάρος των γειτόνων μας οι οποίοι βρίσκουν και αυτοί τη διαδρομή τους, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε συγκάτοικοι στα Βαλκάνια». Συνεπώς, “όποια πολιτική δύναμη συμπαρασύρει ανθρώπους με αγνά πατριωτικά αισθήματα, να διαδηλώνουν μαζί με χρυσαυγίτες και ακροδεξιούς τραμπούκους που επιβουλεύονται τη δημοκρατία, έχει τεράστια ευθύνη”, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ερωτηθείς για το νέο τοπίο που σχηματίζεται στο χώρο της Κεντροαριστεράς και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε: “Είναι σαφές ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Στόχος μας παραμένει η ενδυνάμωση του προοδευτικού και δημοκρατικού λόγου και μετώπου στην Ελλάδα. Αυτό μπορεί να γίνει και με ενίσχυση του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά και με συνεργασία κομμάτων του προοδευτικού χώρου. Και αυτό ισχύει και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη”.​

Τα σχόλια είναι κλειστά.