Σε έξαρση και πάλι η γρίπη: Τρεις νεκροί μέσα σε μια εβδομάδα

Ημερομηνία:

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων της γρίπης με το εφετινό εποχικό κύμα να έχει στερήσει ήδη τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων.

Εν τω μεταξύ σε διάστημα μόλις εφτά ημερών 21 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας, εξ’ αιτίας σοβαρών επιπλοκών.

Υπό τα δεδομένα αυτά οι συντάκτες της νέας επιδημιολογικής έκθεσης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) προειδοποιούν ότι «η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα».

Σημειώνουν δε, ότι ο επικρατών υπότυπος είναι ο Α(Η1Ν1) – που είχε προκαλέσει και την επιδημία του 2009 – και υπενθυμίζουν ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός «είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη».

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, από την αρχή του κύματος έως και τα μέσα της εβδομάδας έχουν νοσηλευτεί συνολικά 35 ασθενείς σε ΜΕΘ. Από αυτούς οι 21 είναι άντρες και οι 14 γυναίκες με εύρος ηλικιών από 39 έως και 90 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτούς μόνον οι τρεις ήταν εμβολιασμένοι, παρότι στην πλειονότητα τους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και άρα είναι επιρρεπείς σε τυχόν επιπλοκές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το φαρμακευτικό βοτάνι που ηρεμεί και ανακουφίζει...

Οι Άραβες πίστευαν ότι αποτελεί γιατροσόφι για κάθε νόσο....

ΑΑΔΕ: Εκκαθαριστικό ακόμη και χωρίς φορολογική δήλωση...

Σε νέα εποχή περνούν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ για...

Το φαρμακευτικό βοτάνι που ηρεμεί και ανακουφίζει...

Οι Άραβες πίστευαν ότι αποτελεί γιατροσόφι για κάθε νόσο....

ΑΑΔΕ: Εκκαθαριστικό ακόμη και χωρίς φορολογική δήλωση...

Σε νέα εποχή περνούν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ για...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το φαρμακευτικό βοτάνι που ηρεμεί και ανακουφίζει τον πόνο

Οι Άραβες πίστευαν ότι αποτελεί γιατροσόφι για κάθε νόσο....

Χαρτζιλίκι: Μαθαίνοντας από νωρίς στα παιδιά την αξία της σωστής οικονομικής διαχείρισης

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ευθύνη για προσωπικές δαπάνες...

Σοβαρό τροχαίο στην Κρήτη: Ανατράπηκε νταλίκα – Ζώα σκοτώθηκαν και βρέθηκαν στο οδόστρωμα

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Ηρακλείου –...