Σε έξαρση και πάλι η γρίπη: Τρεις νεκροί μέσα σε μια εβδομάδα

Ημερομηνία:

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων της γρίπης με το εφετινό εποχικό κύμα να έχει στερήσει ήδη τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων.

Εν τω μεταξύ σε διάστημα μόλις εφτά ημερών 21 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας, εξ’ αιτίας σοβαρών επιπλοκών.

Υπό τα δεδομένα αυτά οι συντάκτες της νέας επιδημιολογικής έκθεσης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) προειδοποιούν ότι «η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα».

Σημειώνουν δε, ότι ο επικρατών υπότυπος είναι ο Α(Η1Ν1) – που είχε προκαλέσει και την επιδημία του 2009 – και υπενθυμίζουν ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός «είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη».

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, από την αρχή του κύματος έως και τα μέσα της εβδομάδας έχουν νοσηλευτεί συνολικά 35 ασθενείς σε ΜΕΘ. Από αυτούς οι 21 είναι άντρες και οι 14 γυναίκες με εύρος ηλικιών από 39 έως και 90 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτούς μόνον οι τρεις ήταν εμβολιασμένοι, παρότι στην πλειονότητα τους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και άρα είναι επιρρεπείς σε τυχόν επιπλοκές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Ελλάδα διεκδικεί την ένταξη του Ολύμπου...

Αξιωματούχοι ασκούν εδώ και καιρό πιέσεις ώστε η κορυφή...

Έκτακτο επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί: Ποιοι...

Τι ισχύει για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2025. Συμπληρωματική...

Η Ελλάδα διεκδικεί την ένταξη του Ολύμπου...

Αξιωματούχοι ασκούν εδώ και καιρό πιέσεις ώστε η κορυφή...

Έκτακτο επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί: Ποιοι...

Τι ισχύει για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2025. Συμπληρωματική...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έκτακτο επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί: Ποιοι θα πληρωθούν έως τα τέλη Αυγούστου

Τι ισχύει για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2025. Συμπληρωματική...

Μια πτήση ανά 1-2 λεπτά: 400 αεροπλάνα σε 24 ώρες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κορυφώνεται η κίνηση του καλοκαιριού – Η κίνηση καταγράφει...

Μέτρα για τους συνταξιούχους: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων στη ΔΕΘ – Αυξάνεται το επίδομα Νοεμβρίου

Το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων για τους συνταξιούχους άφησε ανοιχτό ο εκπρόσωπος...