Σέγκος : Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών, ολοκληρώνονται αναπτυξιακά έργα που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες στην περιοχή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΓΟΥΡΝΕΣ – ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ

Σε τροχιά ολοκλήρωσης μπαίνουν τα έργα κατασκευής των δικτύων του βιολογικού καθαρισμού στις Γούρνες του Δήμου Χερσονήσου που θα δώσουν τη σκυτάλη στην ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι.
Πρόκειται για οραματικές, αναπτυξιακές παρεμβάσεις που απαντούν σε ανάγκες και προβλήματα δεκαετιών που ταλανίζουν τον τόπο.
Τα έργα που υλοποιεί η ΔΕΥΑ Χερσονήσου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Απομένουν δύο ακόμη τομές στο σημείο της Μινωικής Έπαυλης Νίρου και στη θέση της γέφυρας Κοκκέβη. Με την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων παρεμβάσεων που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των δικτύων του βιολογικού, η ΔΕΥΑΧ θα «απελευθερώσει» το οδόστρωμα ώστε μέσα στον επόμενο μήνα να πραγματοποιηθούν τα έργα υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΗ και να ακολουθήσει το έργο της ασφαλτόστρωσης του κεντρικού δρόμου Κοκκίνη Χάνι από την Περιφέρεια Κρήτης.
«Πρόκειται για οραματικές παρεμβάσεις με ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική που θα δώσουν λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών και θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και πρόσθεσε : «Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών για την ταλαιπωρία που υφίστανται από την υλοποίηση των έργων. Πρόκειται όμως για παρεμβάσεις απαραίτητες στον τομέα της επεξεργασίας λυμάτων και της αξιοποίησης υδάτινων πόρων για άρδευση στις περιοχές Κοκκίνη Χάνι, Καρτερού και Βαθειανού Κάμπου. Με την ολοκλήρωση των έργων θα ακολουθήσει άμεσα η ασφαλτόστρωση του δρόμου ώστε η περιοχή να αποκτήσει αφενός ένα σύγχρονο δίκτυο βιολογικού καθαρισμού, αφετέρου ένα νέο οδικό δίκτυο που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναβάθμιση των μετακινήσεων και στην ποιότητα ζωής των πολιτών».
Η ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι από την Περιφέρεια Κρήτης αναμένεται τέλη Φλεβάρη – αρχές Μάρτη και αφότου έχουν ολοκληρωθεί πλήρως εργασίες, τομές και υπογειοποιήσεις δικτύων, ώστε να μην χρειαστεί να επέμβουν στη συνέχεια στο καινούργιο οδόστρωμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.