Σημαντική πιστοποίηση για τον ΕΣΔΑΚ από την Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

Ημερομηνία:

Πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας ως Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων των Π.Ε. Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου

Την επίσημη πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας ως Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, έλαβε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) από τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ).

Η αξιολόγηση, η οποία διενεργήθηκε για πρώτη φορά και θα επαναλαμβάνεται ετησίως, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Νόμου 5037/2023 και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΣΔΥΥ/53924/460, για τη διαπίστωση της διαχειριστικής ικανότητας των Φo.Δ.Σ.Α. της χώρας.

Σκοπός, είναι να θεωρηθούν επαρκείς ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, αξιολογώντας τη διοικητική, διαχειριστική, επιχειρησιακή και τεχνική επάρκεια των Φο.Δ.Σ.Α. σύμφωνα με τις διεθνείς καλές πρακτικές, καθώς και τη χρηματοοικονομική βιωσιμότητα τους. Αξίζει να επισημανθεί ότι αυτή η πιστοποίηση αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση πόρων από το Πρόγραμμα Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή (ΠΕΚΑ) 2021 – 2027.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, Δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός αναφέρει: «Η πιστοποίηση αυτή επισφραγίζει το έργο του ΕΣΔΑΚ στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών διαχείρισης στερεών αποβλήτων και τη συμμόρφωση με διεθνείς βέλτιστες πρακτικές. Αναδεικνύει τη συστηματική δουλειά και τον προσανατολισμό στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος με έργα και παρεμβάσεις που δρομολογούνται από τον ΕΣΔΑΚ στα πλαίσια του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη του ΕΣΔΑΚ που εργάστηκαν μεθοδικά και πέτυχαν την πιστοποίηση του φορέα μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο: Άγρια συμπλοκή μεταξύ 18χρονων τα ξημερώματα...

Βίντεο καταγράφει σκηνές ωμής βίας με νεαρούς να χτυπιούνται...

Χανιά:Συνάντηση της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Σέβης...

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σέβη Βολουδάκη...

Ρέθυμνο: Άγρια συμπλοκή μεταξύ 18χρονων τα ξημερώματα...

Βίντεο καταγράφει σκηνές ωμής βίας με νεαρούς να χτυπιούνται...

Χανιά:Συνάντηση της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Σέβης...

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σέβη Βολουδάκη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ασύλληπτη τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Έπνιξε την αδερφή του με σακούλα και κάλεσε την ΕΛΑΣ

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο διαμέρισμα, εντόπισαν τη σορό...

Τεράστιο ζήτημα η σίτιση των μαθητών στα σχολεία – Περισσότερες οι αιτήσεις φέτος

Το πρώτο κουδούνι φανέρωσε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν...