Στις εργασίες του 9ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων

Ημερομηνία:

Στις εργασίες του 9ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης και στη συζήτηση για τη διαχείριση αποβλήτων και την κυκλική οικονομία, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος.

Στην ίδια συζήτηση συμμετείχαν ο Χρήστος Καβαλόπουλος, Γενικός Διευθυντής Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), ο Γεώργιος Παπαναστασίου, Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην ΚΕΔΕ, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Αχαΐας και ο Λάμπρος Δημητρόγιαννης, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Αγγελική Γυπάκη.

Στην τοποθέτησή του ο Γενικός Γραμματέας, Μανώλης Γραφάκος, αναφέρθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διαχείριση αποβλήτων, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις 3 Ιουνίου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην πορεία υλοποίησης των Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ). Ανέφερε ότι προχωρούν τα έργα στο σύνολο της επικράτειας με γοργούς ρυθμούς, με άμεσο στόχο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δημοπρατήσεις των ΜΕΑ μέχρι το τέλος του 2021.

Μέχρι στιγμής έχουν δημοπρατηθεί 19 Μονάδες, γεγονός που συμβάλει τόσο στην επίτευξη των στόχων της κυκλικής οικονομίας, όσο και στην επίτευξη του στόχου της ταφής αποβλήτων σε ποσοστό 10% μέχρι το 2030. Επίσης, σημείωσε ότι το σύνολο των αναγκαίων υποδομών έχει πλέον χωροθετηθεί.

Μετά το πέρας της συμμετοχής του στο Συνέδριο, ο κ. Γραφάκος συναντήθηκε στο Δημαρχείο Πατρών με τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη και τον Πρόεδρο ΦΟΔΣΑ Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο, προκειμένου να διευθετήσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες που αφορούν στη δημοπράτηση της ΜΕΑ Αχαΐας, η οποία αναμένεται να γίνει έως το τέλος του μήνα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνταγματική Αναθεώρηση: Η διαδικασία, τα επόμενα βήματα,...

Η πρώτη φάση της Συνταγματικής Αναθεώρησης άνοιξε - Οι...

Τέμπη: Βγήκε το πόρισμα για την πυραντοχή...

Ο Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ. έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα αναφορικά με...

Συνταγματική Αναθεώρηση: Η διαδικασία, τα επόμενα βήματα,...

Η πρώτη φάση της Συνταγματικής Αναθεώρησης άνοιξε - Οι...

Τέμπη: Βγήκε το πόρισμα για την πυραντοχή...

Ο Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ. έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα αναφορικά με...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συνταγματική Αναθεώρηση: Η διαδικασία, τα επόμενα βήματα, ο κρίσιμος αριθμός

Η πρώτη φάση της Συνταγματικής Αναθεώρησης άνοιξε - Οι...

Τέμπη: Βγήκε το πόρισμα για την πυραντοχή των καθισμάτων του μοιραίου Intercity 62

Ο Ε.Ο.Δ.Α.Σ.Α.Α.Μ. έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα αναφορικά με...

Νέος Γενικός Διευθυντής στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου

Ο νέος Γενικός Διευθυντής είναι ο Πολιτικός Μηχανικός Βαγγέλης...

Κρήτη: Δύο προσωρινές δομές μεταναστών – Ανοιχτό το ενδεχόμενο και μόνιμης δομής

Τροπολογία ειδικά για την Κρήτη πρόκειται να φέρει ο...