Στο πλευρό νέων πτυχιούχων – εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ ο Χάρης Μαμουλάκης

Ημερομηνία:

Στη συνάντηση, συζητήθηκε το μείζον θέμα που θα προκύψει το αμέσως επόμενο διάστημα με την λήξη των 12μηνων συμβάσεών τους (οι οποίες ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2019) αφού όλοι υπηρετούν και καλύπτουν καίριους τομείς της δημόσιας διοίκησης.

Με αντιπροσωπεία συμβασιούχων του «Ειδικού Προγράμματος απασχόλησης για ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς» στο Νομό Ηρακλείου συναντήθηκε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε με πρωτοβουλία των εργαζομένων, συζητήθηκε το μείζον θέμα που θα προκύψει το αμέσως επόμενο διάστημα με την λήξη των 12μηνων συμβάσεών τους (οι οποίες ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2019) αφού όλοι υπηρετούν και καλύπτουν καίριους τομείς της δημόσιας διοίκησης. Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον Χάρη Μαμουλάκη και για τις συνθήκες στους τομείς που υπηρετούν, όπου σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει καν μόνιμο προσωπικό να καλύψει τις θέσεις τους. Περιέγραψαν επίσης τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να ανταποκριθούν στις υπηρεσίες τους, αφού σε πολλές περιπτώσεις η υποστελέχωση που υπάρχει στους φορείς (π.χ. ΕΦΚΑ, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, κ.α.) έχουν δημιουργήσει εξαιρετικά δύσκολες εργασιακές συνθήκες.

«Προτίθεμαι να φέρω το θέμα στη Βουλή και μάλιστα άμεσα, αφού πρόκειται για περίπου 3.800 εργαζομένους σε τομείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα Πανελλαδικά, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των φορέων» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η εμπειρία που έχουν αποκτήσει αυτόν τον χρόνο της εργασίας τους είναι πολύτιμη και φυσικά, η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων πτυχιούχων και η θέσπιση κινήτρων έτσι ώστε να παραμείνουν στην Ελλάδα και να αντιμετωπιστεί η μάστιγα του brain drain, επιβάλλεται να είναι προτεραιότητα για την Πολιτεία».

Οι εργαζόμενοι του ειδικού αυτού προγράμματος του ΟΑΕΔ, υπηρετούν στο ν. Ηρακλείου σε υπηρεσίες όπως ο ΕΦΚΑ, η Δ/νση Δασών, το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., το περιφερειακό τμήμα μη μισθωτών Ηρακλείου, το τοπικό υποκ/μα μισθωτών Ηρακλείου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων, το κατάστημα κράτησης Αλικαρνασσού, η 7η ΥΠΕ Κρήτης, τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, ο ΟΑΕΔ, το τμ. Επιθεώρησης Ασφαλείας, η υπ. Νεοτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων, ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, κ.α.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Προσωρινά κρατούμενοι οι μεσάζοντες

Η διαδικασία ήταν μαραθώνιο και κράτησε ως τη νύχτα...

Ηράκλειο: 21χρονη γέννησε στο ασθενοφόρο καθ’ οδόν...

Μια ξεχωριστή στιγμή γεμάτη αγωνία αλλά και χαρά εκτυλίχθηκε...

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Προσωρινά κρατούμενοι οι μεσάζοντες

Η διαδικασία ήταν μαραθώνιο και κράτησε ως τη νύχτα...

Ηράκλειο: 21χρονη γέννησε στο ασθενοφόρο καθ’ οδόν...

Μια ξεχωριστή στιγμή γεμάτη αγωνία αλλά και χαρά εκτυλίχθηκε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Προσωρινά κρατούμενοι οι μεσάζοντες

Η διαδικασία ήταν μαραθώνιο και κράτησε ως τη νύχτα...

Επικίνδυνα τοξικά σε ακουστικά που φορούν οι νέοι – Τι δείχνει ευρωπαϊκή έρευνα

Χημικές ουσίες που επηρεάζουν το ορμονικό σύστημα εντοπίστηκαν σε...

Η κρητική διατροφή και ο υγιεινός τρόπος ζωής στο επίκεντρο εκδήλωσης στις ΗΠΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Μαρτίου στο...