Συγκλονίζει η αυτοκτονία 56χρονου στην Κόρινθο

Ημερομηνία:

Το σημείωμα που άφησε ο 56χρονος από την Κόρινθο που αυτοκτόνησε όταν έλαβε το κατασχετήριο για το σπίτι του θα πρέπει να αφυπνίσει όλο το πολιτικό σύστημα, αλλά και την κοινωνία που παρακολουθεί με απάθεια από τους καναπέδες το δράμα να συνεχίζεται για χρόνια και τα θύματα να πληθαίνουν.

Πριν αυτοκτονήσει ο 56χρονος άφησε σημείωμα στο παιδί του ζητώντας συγγνώμη, γιατί δεν μπόρεσε να καταφέρει να κρατήσει το σπίτι της οικογένειας.

Βέβαια, οι δανειστές δεν συγκινούνται ούτε από τα καθημερινά δράματα εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών, που είναι εγκλωβισμένοι στον φαύλο κύκλο των δανείων, ούτε από αυτοκτονίες.

Η αναλγησία των δανειστών εκφράστηκε σε όλο της το μεγαλείο στη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου εκβίασαν ανοιχτά την Ελλάδα να τροποποιήσει τον νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, προκειμένου να πάρει τη δόση του ενός δισεκατομμυρίου που προέρχεται από τους τόκους των ελληνικών ομολόγων.

Το πρόβλημα με τις δεσμεύσεις λογαριασμών και τις κατασχέσεις σπιτιών είναι το κυρίαρχο στην ελληνική κοινωνία. Ακριβώς πάνω σε αυτό θα έπρεπε να γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση εν όψει των ευρωεκλογών. Βέβαια, τα συστημικά κόμματα για ευνόητους λόγους αποφεύγουν να αγγίξουν κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα, γιατί τρέμουν τις αντιδράσεις των Βρυξελλών.

Τα τελευταία δέκα χρόνια χιλιάδες συνάνθρωποί μας οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία, γιατί δεν άντεξαν την πίεση από τις κατασχέσεις και του πλειστηριασμούς. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο εφιάλτη που προκάλεσε η τρόικα με τα εφιαλτικά μνημόνια, ο οποίος δυστυχώς συνεχίζεται και σήμερα.

Με 1,5 εκατομμύρια κλειδωμένους λογαριασμούς για οφειλές στο Δημόσιο και με χιλιάδες κατασχετήρια για σπίτια, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι τεράστιο. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αναγκάζεται να ζει σε καθεστώς ομηρίας και κάποιοι από αυτούς που δεν αντέχουν την πίεση οδηγούνται στην αυτοκτονία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εκρηκτική αύξηση των μαθησιακών διαταραχών στα παιδιά

Πώς θα γίνεται ταχύτερα η διάγνωση - Το σχέδιο...

Ξάνθη: Αρπακτικά πουλιά κατά περιστεριών – Σφοδρές...

Πεντάμηνο πρόγραμμα με πτήσεις εκπαιδευμένων αρπακτικών ενέκρινε ο δήμος...

Εκρηκτική αύξηση των μαθησιακών διαταραχών στα παιδιά

Πώς θα γίνεται ταχύτερα η διάγνωση - Το σχέδιο...

Ξάνθη: Αρπακτικά πουλιά κατά περιστεριών – Σφοδρές...

Πεντάμηνο πρόγραμμα με πτήσεις εκπαιδευμένων αρπακτικών ενέκρινε ο δήμος...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μουσείο Ν. Καζαντζάκη: Ο εορτασμός για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2025

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς...

Καρύδια στο πρωινό: Το “μυστικό όπλο” για καλύτερη μνήμη και υγεία εγκεφάλου

Η σημασία ενός υγιεινού πρωινού για την ενεργοποίηση του...

Εκρηκτική αύξηση των μαθησιακών διαταραχών στα παιδιά

Πώς θα γίνεται ταχύτερα η διάγνωση - Το σχέδιο...

Ξάνθη: Αρπακτικά πουλιά κατά περιστεριών – Σφοδρές αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις

Πεντάμηνο πρόγραμμα με πτήσεις εκπαιδευμένων αρπακτικών ενέκρινε ο δήμος...